GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

'Unutulan köy' Esenköy; 45 kişilik seçmeniyle kaderine terk edildi

'Unutulan köy' Esenköy; 45 kişilik seçmeniyle kaderine terk edildi

Karpaz bölgesinde bulunan ve coğrafi konumu oldukça güzel olmasına rağmen devlet tarafından unutulan Esenköy, tam bir sorun yumağı haline geldi.

Yayın Tarihi: 22/10/17 09:00
okuma süresi: 5 dak.
'Unutulan köy' Esenköy; 45 kişilik seçmeniyle kaderine terk edildi
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Karpaz bölgesindeki Esenköy, 100 kişilik köy nüfusu ve 45 kişilik seçmen sayısı nedeni ile siyasiler tarafından 'unutulan köy' haline geldi…

Karpaz bölgesinde bulunan ve coğrafi konumu oldukça güzel olmasına rağmen devlet tarafından unutulan Esenköy, tam bir sorun yumağı haline geldi. Bölgedeki işsizliğin yanı sıra köydeki imkânsızlıklar yeni nesli göçe zorlarken; Esenköy, 45 seçmeni ile en az seçmen sayısı olan köy durumunda…

Kıbrıs Postası'na konuşan köy muhtarı Levent Mihmat, oy potansiyeli düşük olması nedeni ile Esenköy'ün unutulan köy haline geldiğini söylüyor. Seçim zamanı oy sandıklarının harnup ağaçlarının altına kurulduğunu belirten Mihmat, "Oy yoksa ilgi de yok, hizmet de yok" şeklinde konuştu.

Esenköy'de ne bir okul ne bir market ne cami ne de sosyal yaşamı sürdürebilecek bir imkânın olmadığını belirten Mihmat, yetkililere defalarca başvurulduğunu ancak hiçbir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

"Biz, lüks için değil; temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için yetkililerle görüştük" diye konuşan Mihmat, köyün oy potansiyelinin düşük olması nedeni ile kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirtiyor.

Siyasiler tarafından unutulan Esenköylüler, 2018 yılı Ocak ayında yapılacak seçimlerde boykota hazırlanıyor.


Karpaz bölgesinde bulunan ve coğrafi konumu oldukça güzel olmasına rağmen devlet tarafından unutulan Esenköy, tam bir sorun yumağı haline geldi. Bölgedeki işsizliğin yanı sıra köydeki imkânsızlıklar, yeni nesli göçe zorlarken; Esenköy, 45 seçmeni ile en az seçmen sayısı olan köy durumunda. KIBRIS POSTASI'na konuşan köy muhtarı Levent Mihmat, oy potansiyeli düşük olması nedeni ile Esenköy'ün unutulan köy haline geldiğini söylüyor. Seçim zamanı oy sandıklarının harnup ağaçlarının altına kurulduğunu belirten Mihmat, "Oy yoksa ilgi de yok, hizmet de yok" şeklinde konuştu.


En çok göç yaşanan köylerden

Esenköy'ün 100 kişilik nüfusa sahip olduğunu söyleyen köy muhtarı Levent Mihmat, toplam hane sayısının 25, seçmen sayısının ise 45 olduğuna vurgu yaptı. Esenköy'ün göçün en çok yaşandığı köylerden olduğuna dikkat çeken Mihmat, iş sıkıntısının yanında köylüyü göçe zorlayan pek çok etkenin olduğunu söylüyor. Esenköy'de ne bir okul ne bir market ne cami ne de sosyal yaşamı sürdürebilecek bir imkânın olduğunu belirten Mihmat, yetkililere defalarca başvurulduğunu ancak hiçbir gelişme yaşanmadığını kaydetti. "Biz, lüks için değil; temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için yetkililerle görüştük" diyen Mihmat, köyün oy potansiyelinin düşük olması nedeni ile kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirtiyor. Köylünün göç etmesini önlemek adına kırsal kesim arsalarının verilmesi için de girişimlerde bulunulduğunu belirten muhtar, "Hemen her gün her bölgede dağıtılan kırsal kesim arsası haberlerini okuyoruz. Arsaların dağıtıldığı bölgeler oy potansiyeli yüksek bölgeler. Bizde verilmesi mümkün o kadar çok arazi var ancak sadece 45 seçmen olduğu için kırsal kesim arazisi dağıtımı yapılmıyor" şeklinde konuştu.


Seçmen sandıkları, harnup ağaçlarının altına kuruluyor

Esenköy'de eskiden kalma bir okul olduğunu ancak kullanılamayacak durumda olduğunu belirten köy muhtarı Levent Mihmat, okulun tadil edilmesi veya yerine prefabrik bir okul kurulması için defalarca müracaatta bulunulduğunu kaydetti. Yeni Erenköy'e bağlı Esenköy'ün, belediyenin içinde bulunduğu durum nedeni ile maddi olanaklarından da faydalanamadığını belirten Mihmat, kapalı bir salon veya okul olmaması nedeni ile Esenköy'de seçim sandıklarının da harnup ağaçlarının altına kurulduğunu belirtti. Köyde yaşamını sürdürmeye çalışan genç kesimin astsubay olduğunu belirten Mihmat, yaşlıların ise çiftçilik ve hayvancılık ile geçimini sağlamaya çalıştığını ancak yaşanan su sorunu nedeni ile üretimin de kısıtlı olabildiğini kaydetti.


Boykota hazırlanıyorlar

Siyasiler tarafından unutulan Esenköylüler, 2018 yılı Ocak ayında yapılacak seçimlerde boykota hazırlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.