GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Tavuri yeniden cezaevinde

Tavuri yeniden cezaevinde

Hayatının 37 yılını cezaevinde geçiren ve 247 sabıkası bulunan Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş, tutuklu yargılanmak üzere yeniden cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 11/11/17 09:43
okuma süresi: 3 dak.
Tavuri yeniden cezaevinde
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı kimliğine bürünerek Küçük Erenköy'de sorunlu arazisine koçan verecek vaadi ile Yıldan Kayım'dan sahtekarlıkla 120 bin TL ve 7 parça ziynet eşyası temin etmekle suçlanan Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş'ın tutukluluk süresi dün doldu.

"Başkasının kimliğine bürünme" ve "Sahtekarlıkla para ve eşya temini" suçlamaları ile ilgili olarak 7 gündür soruşturma maksatlı aleyhinde soruşturma yürütülen Serttaş, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Hayatının 37 yılını cezaevinde geçiren ve 247 sabıkası bulunan Serttaş, tutuklu yargılanmak üzere yeniden cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMAYA ETKİ ETME OLASILIĞI YOK, AYNI SUÇLARI İŞLEMEYE DEVAM EDEBİLİR

Olay ile ilgili, mahkemede ifade sunan polis memuru Osman Üreten mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mustafa Serttaş'ın, 2017 yılı Haziran ve Ekim ayları arasında, Küçük Erenköy'de kalan Yıldan Kayım'a kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıttıktan sonra bu kişiyi Küçük Erenköy'de bulunan ve sorunlu olan arazisi ile evine koçan verebileceğini söyleyip yalan beyanda bulunduktan sonra Yıldan Kayım'dan toplam 120 bin TL ve 7 parça ziynet eşyasını sahtekarlıkla temin ettiğini anımsattı.

Zanlı Serttaş ile şikayetçi Kayım'a ait telefon dökümlerinin incelenmesi için operatörler ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Üreten, ses mukayeseleri için de gerekli incelemelerin yapılması talebinde bulunulduğunu ancak raporun henüz ellerine ulaşmadığını söyledi.

Zanlının 2017 yılı içinde işlediği "Askeri yasak bölgeyi ihlal", "Şiddet tehdidi" v "Telefonda tacizlik" davalarından teminata bağlandığını belirten Üreten, zanlının 247 sabıkası bulunduğunu çoğunun da "Sahtekarlıkla para temini" davaları olduğunu vurgulayarak Serttaş'ın benzeri suçları işlemeye devam edebileceği gerekçesi ile tutuklu yargılanmasını talep etti.

TAVURİ: ''BÜTÜN AMAÇLARI BENİ CEZAEVİNE GÖNDERMEK''

Mahkemeye sunulan ifade sonrasında kendisine söz hakkı tanınan Mustafa Serttaş, polisin bütün amacının kendisini cezaevine göndermek olduğunu söyledi. Avukat tutmayarak kendisini savunan Mustafa Serttaş, "Ben 37 sene hapis yattım umurum değil ama şeker ve tansiyon hastasıyım, şekerim en son 540 ölçüldü, sağlık sıkıntılarım vardır. Ben bu suçu işlemedim" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.