GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Umuda yolculukları Mağusa Limanı'nda sona erdi

Umuda yolculukları Mağusa Limanı’nda sona erdi

Mağusa Limanı'na gelen VİA Famagusta isimli yük gemisinde 9 kaçak göçmen bulundu. Suriyeli göçmenleri TIR'da saklayan şoför tutuklandı.

Yayın Tarihi: 15/11/17 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Umuda yolculukları Mağusa Limanı’nda sona erdi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Limanı'na dün sabah saatlerinde yanaşan VİA Famagusta isimli yük gemisinde Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekiplerinin rutin kontrolleri sırasında Suriyeli 9 kaçak göçmen bulundu. Kaçak göçmenlerin un yüklü TIR dorsesinde 1 metrelik alana saklandıkları ortaya çıktı. Saklandıkları yerde su şişelerinin içinde idrarları ve yine ayni yerde yiyecek paketlerinin oluşu ise, ülkelerinde bulunan savaştan kaçmak isterken insan tacirlerinin eline düşen kaçak göçmenlerin ne şartlar altında umuda yolculuk ettikleri de bir kez daha gözler önüne serildi.

TIR'DAN ÇIKIP GEMİYE SAKLANDILAR

Mersin Limanı'ndan çıkarak dün sabah saatlerinde Mağusa Limanı'na gelen VİA Famagusta isimli gemi içerisinde CÖŞ ekipleri bir kontrol gerçekleştirdi. Arama sırasında 8 kaçak göçmen gemidetespit edilerek polis tarafından alıkonuldu. Polis soruşturmasında 8 kaçak göçmenin un yüklü bir TIR'ın dorsesine gizlendiklerini ve daha sonra TIR dorsesinden çıkarak gemiye indiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

TIR'LAR DİDİK DİDİK ARANDI

Kaçak göçmenlerin itirafları üzerine gemi ile Mağusa Limanına gelen tüm TIR'lar polis ekipleri tarafından didik didik arandı. CÖŞ ekipleri, un yüklü 34 ET 0522 plakalı TIR'ın dorsesinde yaptığı arama sırasında yüklerin arkasında boş bırakılan 1 metrelik alanda içerisinde idrar bulunan su şişeleri ve yiyecek paketleri tespit etti. Kaçak göçmenlerin konu TIR araç ile geldiğinden şüphelenen polis ekipleri 34 ET 0522 plakalı TIR aracın şoförü Abdürrezzak Ceylan'ı tutuklayarak sorgulamak üzere Mağusa Polis Müdürlüğü'ne sevk etti.

POLİSTEN KAÇMAK İÇİN TIR'IN ALTINDA SÜRÜNDÜ

8 göçmenin bulunmasının ardından polis ekiplerinin arama yaptığını gören dokuzuncu kaçak göçmen ise gizlendiği başka bir TIR'ın altından çıkıp kaçmaya çalışırken fark edilerek tutuklandı. Suriyeli göçmenin polis kontrol noktasına kadar TIR altına gizlenip araç hareket ettikçe yerde süründüğü ortaya çıktı. Bulunan tüm kaçak göçmenler dün akşam saatlerinde Mağusa Limanı'ndan hareket eden gemiyle Türkiye'ye geri gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.