GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Üniversite öğrencilerinin kaldığı yer ev değil, uyuşturucu zulası

Üniversite öğrencilerinin kaldığı yer ev değil, uyuşturucu zulası

<p>Mağusa'da Narkotik polislerinin düzenlediği operasyonda hint keneviri, sentetik cannabinoid ve extacy türü uyuşturucu madde ele geçirildi. İkisi kadın 3 yabancı uyruklu üniversite öğrencisi tutuklandı.</p>

Yayın Tarihi: 17/11/17 07:54
okuma süresi: 4 dak.
Üniversite öğrencilerinin kaldığı yer ev değil, uyuşturucu zulası
A- A A+
KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da Narkotik polislerinin düzenlediği operasyonda hint keneviri, sentetik cannabinoid ve extacy türü uyuşturucu madde ele geçirildi. İkisi kadın 3 yabancı uyruklu üniversite öğrencisi tutuklandı.

Mağusa'da önceki gün aldıkları bir ihbar üzerine bir evde operasyon düzenleyen Narkotik polisleri, satışa hazır vaziyette hint keneviri, sentetik cannabinoid, extacy türü uyuşturucu madde ile 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara ve hassas terazi ele geçirdi.

Düzenlenen operasyonda RaymonStephenEkerete, Mary JaneAhunnaOnuegbu ile AsabellaAbosede Brown isimli üniversite öğrencileri tutuklandı.

Zanlılar dün "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılırken, uyuşturucu zanlıları aleyhinde soruşturma maksatlı 1 gün tutukluluk süresi temin edildi.

HER TÜRLÜ UYUŞTURUCU ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 15 Kasım 2017 tarihinde alınan bir bilgide zanlı RaymonStephenEkerete'nin evinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Aynı gün zanlı Ekerete'nin İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan ikametgahına gidildiğini belirten Türe, zanlının apartmanın önünde tespit edildiğini kaydetti. Zanlı Ekerete'ye polis olduklarını belirtmelerinin ardından zanlının söz konusu ikametgaha gitmemek için direndiğini ve makul güç kullanılarak alıkonulduğunu söyleyen Türe, ikametgaha girildiği zaman ise Mary JaneAhunnaOnuegbu'nun zanlı Ekerete'nin yatak odasında tespit edilerek her iki şahsın huzurunda evde arama yapıldığını söyledi. Türe, zanlı Ekerete'nin yatak odasında yapılan aramada komidin üzerinde beyaz renk naylon poşet içerisinde satışa hazır vaziyette 12 adet beyaz kağıt parçası içinde muhafaza edilen yaklaşık 5 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde, kulak çöpü kabında satışa hazır vaziyette yarım gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile 1 adet extacy türü uyuşturucu madde içeren hapın bulunarak emare alındığını açıkladı. Evin bir başka yatak odasında yapılan aramada bone içinde muhafaza edilen 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigaranın bulunduğunu söyleyen Türe, mutfakta ise 1 adet hassas terazinin bulunarak emare alındığını açıkladı.

EKERETE'NİN İFADESİ TUTUKLU SAYISINI 3'E YÜKSELTTİ

Zanlı RaymonStephenEkerete'den yürütülen soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddelerin kendisi ile birlikte kalan IsabellaAbosede Brown isimli şahsın olduğunun öğrenildiğini belirten Türe, Brown'un da aynı gün tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Emare alınan maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı'na, söz konusu maddelerin muhafazasında kullanılan kağıt ve poşetlerin Parmak İzi İnceleme Şubesi'ne gönderildiğini belirten Türe, devam eden soruşturma nedeni ile zanlıların 3'er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.