GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Dünya çapında başarı gösteren bilardo sporcuları Mustafa Alnar ile Alara Ghaffari Arter'i ziyaret etti

Dünya çapında başarı gösteren bilardo sporcuları Mustafa Alnar ile Alara Ghaffari Arter'i ziyaret etti

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Dünya ve Avrupa Şampiyonasında büyük başarı gösteren Bilardo Sporcuları Mustafa Alnar ve Alara Ghaffari'yi kabul etti.

Yayın Tarihi: 18/11/17 15:28
okuma süresi: 4 dak.
Dünya çapında başarı gösteren bilardo sporcuları Mustafa Alnar ile Alara Ghaffari Arter'i ziyaret etti
A- A A+

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Dünya ve Avrupa Şampiyonasında büyük başarı gösteren Bilardo Sporcuları Mustafa Alnar ve Alara Ghaffari'yi kabul etti. Başarılı sporcular Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ve MGA Bilardo Takımı Antrenörü Mehmet Şanlısoy ile birlikte Başkan İsmail Arter'i ziyaret etti.

Dünya Şampiyonasında 3.'lük derecesi elde eden MGA Bilardo Takımı altyapısında yetişen Mustafa Alnar ve Avrupa Şampiyonasında 3.'lük derecesi elde eden MGA'nın altyapısından yetişen ve halen MGA sporcusu olan Alara Ghaffari Gazimağusa Belediyesi'nin gururu oldular.

2017 Ağustos ayında Hollanda'da yapılan Avrupa Şampiyonluğu'nda Mustafa Alnar 2.'lik derecesini elde ederken, Avrupa'yı temsilen Moskova'da katıldığı kıtalar arası Dünya şampiyonasında ise 3. olarak büyük başarı elde etti. Alara Ghaffari ise Avrupa şampiyonasında 3.'lük derecesiyle büyük başarı gösterirken, aynı zamanda Avrupa'da 12 yaşında madalya alan en küçük sporcu unvanına da sahip oldu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, her 2 sporcuyu da ünlü sporcular olarak niteleyerek sporcuların hem Gazimağusa'dan çıkması hem de MGA'da yetişen sporcular olmalarının kendilerini son derece gururlandırdığını söyledi. Bu başarıda öncelikle ailelere teşekkür etmek gerektiğini ifade eden Başkan Arter, eğitimin aileden başladığını ardında da Antrenör Mehmet Şanlısoy ve federasyon ile bu başarıların ülke ötesine taşındığını söyledi.

"Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonası seviyesinde bu başarıyı yakalamak ve ülkemizi, şehrimizi ve kendinizi oralarda tanıtmak çok güzel ve önemli bir olaydır" diyerek bunun devamının gelmesi gerektiğini, daha büyük başarılar elde edilmesi için sporculara gereken katkıyı yapacağını kaydetti.

Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ise, Gazimağusalı olan her 2 sporcunun da çok çalışkan ve çok yetenekli olduğunu ifade ederek, Alara Ghaffari'nin 2017 Avrupa Şampiyonası'nda 12 yaşında olmasına rağmen 18 yaş altı kızlar arasında 3.'lük elde ettiğini ve ülkemize bronz madalya kazandırdığını, Mustafa Alnar'ın ise 16 yaş altında Avrupa 2.'liği elde ettiğini ve bundan dolayı Dünya Şampiyonasına çağrıldığını ve Avrupa kıtasını temsil ederek 24 sporcu arasından Dünya 3.'sü olduğunu söyledi.

Bu başarının tesadüf olmadığını, gerek aileler gerekse de antrenör Mehmet Şanlısoy'un çocukların gelişimi için imkânlar yaratmaya çalıştığını ifade etti. Burcu, sporcuların Avrupa'da ve dünyada başarılı olması için tecrübeli olmaları gerektiğini, sporcuların teknik kapasitelerinin çok üst seviyede olduğunun Avrupa'da kendilerine söylendiğini ancak sporcuların Avrupa maçlarına daha çok katılması ve tecrübe kazanmaları için desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Burcu, her 2 sporcunun Mart ayında İtalya'da yapılacak yarışmaya katılmalarını istediklerini, sporcuların bu yarışmadan ülkemize altın madalya alarak döneceklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.