GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlısı Tutucu yeniden cezaevinde

Uyuşturucu zanlısı Tutucu yeniden cezaevinde

Lefkoşa'da askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye uyuşturucu ithal ettiği gerekçesi ile tutuklanan Alper Baran Tutucu'nun Tatlısu'daki evinde de yapılan aramada, 28 gram Hint keneviri ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 22/11/17 08:45
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlısı Tutucu yeniden cezaevinde
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Lefkoşa'da ağustos ayında Askeri Yasak Bölge'yi ihlal ederek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden uyuşturucu madde ithal ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz gün tespit edilerek tutuklanan Alper Baran Tutucu, Lefkoşa'nın ardından dün de Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı Tutucu'nun Tatlısu'daki ikametgahında Narkotik ekipleri tarafından yapılan aramada ise 28 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Zanlı Tutucu, aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

KURU DALLAR ARASINDA 28 GRAM HİNT KENEVİRİ ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili, mahkemede verdiği ifadesinde, 3 Ağustos 2017'de Lefkoşa'da işlediği kanunsuz uyuşturucu madde Hint keneviri, kokain ithal ve tasarruf suçlarından 1'inci dereceden Askeri Yasak Bölge'yi ihlal edip gizlice Güney Kıbrıs'a geçen ve aranan şahıs konumundaki zanlı Alper Baran Tutucu'nun, 18 Kasım 2017'de Tatlısu'da tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Zanlının Tatlısu'da kaldığı evinde 15:50- 16:20 arasında arama yapıldığını belirten Selvili, evin bahçe kısmında kurumuş dallar arasında siyah renk naylon poşet içinde 28 gram Hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Zanlının poliste bir gönüllü ifade verdiğini de belirten polis memuru Hasan Selvili, 3 Ağustos 2017'de Akıncılar mezarlığının yanından gizlice Güney'e geçtiğini ve 18 Kasım 2017'de de Güney'den ismini bilmediği Rum bir erkek şahıstan 70 euro karşılığında 28 gram Hint keneviri türü uyuşturucu maddeyi satın alıp aynı bölgeden yeniden KKTC'ye geçtiğini beyan ettiğini söyledi. Zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirten Selvili, zanlı Tutucu'nun benzer davalardan pek çok sabıkasının bulunduğunu ayrıca teminata bağlı olduğu süre içerisinde Akıncılar'dan Güney'e geçerek uyuşturucu madde ithal ettiğini söyledi. Zanlı Tutucu'nun serbest kalması halinde benzer suçları işlemeye devam ettiğini kaydeden Selvili, Tutucu'nun tutuklu yargılanmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.