GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Kundaklama ve cinayet zanlısı mahkemede gözyaşlarına boğuldu

Kundaklama ve cinayet zanlısı mahkemede gözyaşlarına boğuldu

Mağusa'da meydana gelen ve tüm ülkede infiale neden olan eş zamanlı kundaklama olayı ve Ali Rezay Rasekh Foumani'nin ölümü ile ilgili tutuklanan Ali Demirbağ ve Ethem Demir mahkemeye çıkarıldı. Kundaklama sonucu meydana gelen cinayetle de suçlanan Ethem Demir, mahkemede gözyaşları içinde suçu kendisinin işlemediğini haykırdı.

Yayın Tarihi: 16/12/17 09:30
okuma süresi: 6 dak.
Kundaklama ve cinayet zanlısı mahkemede gözyaşlarına boğuldu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 11 Aralık 2017 tarihinde sabahın ilk saatlerinde eş zamanlı olarak hem Mehmet Cenk Serim'in geçmiş dönemde işletmeciliğini yaptığı Big Boss isimli iş yerinin hem de Serim'e ait aracın yanıcı madde dökülerek ateşe verilip o esnada söz konusu iş yerinde olduğu için yanarak hayatını kaybeden Ali Rezay Rasekh Foumani'nin ölümündeki sır perdesi aralanıyor.

Kundaklama ve cinayet suçunu işledikleri gerekçesi ile polis tarafından önceki gün Girne'de tutuklanan Ali Demirbağ ile Ethem Demir dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkemede verdiği ifadesinde zanlıların kamera görüntüleri ile GSM operatörlerinden yapılan incelemeler sonucu tespit edildiğini açıklayan soruşturmayı yürüten Polis Müfettişi Rezvan Kaçar kamera görüntülerinde zanlıların olay esnasında kullandıkları araçlarının görüldüğünü, baz istasyonlarından yapılan incelemede ise zanlıların iki ayrı kundaklama olayının öncesi ve sonrasında telefon görüşmelerinin olduğunu açıkladı.

Polis subayı Kaçar mahkemede olay ve tespitler ile ilgili şahadet sunarken zanlı Ali Demirbağ'ın soğuk kanlılığı dikkat çekerken, zanlı Ethem Demir ise suçu kendisinin işlemediğini iddia ederek göz yaşlarına hakim olamadı.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları "Adam öldürme", "Kundaklama" ve "Kasti hasar" suçlamaları ile ilgili aleyhlerinde soruşturma yürütülen zanlı Ali Demirbağ ve Ethem Demir'in 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORLAR

Olayın soruşturmasını yürüten Polis Müfettişi Rezvan Kaçar mahkemede verdiği ifadesinde, 11 Aralık tarihinde saat 03:50 raddelerinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Cengiz Salih Soykök ile Sahap Eisapour'un yaptığı "Big Boss" isimli iş yerine meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle kundaklandığını anımsattı.

Konu iş yeri içerisinde bulunan Ali Rezay Rasekh Foumani'nin de yanarak yaşamını kaybettiğini belirten Kaçar, yangın sonucu konu iş yerinin tamamen yandığını, iş yerinin bulunduğu apartmanda ise bazı dairelerin kısmen zarar gördüğünü kaydetti.

Kaçar, Ali Rezay Rasekh'in cesedi üzerinde yapılan otopside ölüm sebebinin ortamdaki gazların solunması ve yanması sonucu olduğunun tespit edildiğini açıklarken, kesin ölüm sebebinin tespit edilebilmesi için ise otopsi sırasında alınan patolojik bulguların Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini söyledi.

Yürütülen soruşturmada bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı Ali Demirbağ ile Ethem Demir'in 14 Aralık tarihinde Girne'de tutuklandığını açıklayan Kaçar, her iki zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Zanlı Demir'in verdiği gönüllü ifadesinde olay gecesi Mağusa'ya geldiğini ve olay yerine yakın bir yerden geri dönerek Girne'ye gittiğini beyan ettiğini söyleyen Kaçar zanlıların hiçbir suçlamayı ise kabul etmediklerini açıkladı.



OLAY GECESİ MAĞUSA'DA OLDUKLARI GÖRÜNTÜ VE BAZ İSTASYONLARINDAN TESPİT EDİLDİ

Polis Müfettişi Rezvan Kaçar, incelenen kamera görüntülerinden zanlıların olay gecesi araçları ile Mağusa'ya geldiklerinin tespit edildiğini, incelenen telefon dökümlerinde ise zanlıların olaydan önce ve olay sonrasında bir birleri ile telefon görüşmeleri olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Baz istasyonları üzerinden zanlıların Mağusa'ya geldiklerinin tespit edildiğini açıklayan Kaçar, ayni gece iki farklı yerde eş zamanlı iki ayrı kundaklama olayının olduğunu anımsatarak kundaklama ve adam öldürme olayının yaşandığı olay yerinde bazı tekerlek izleri bulunduğunu ve tekerlek izleri ile emare olarak alınan araçların mukayesesinin yapılacağını açıkladı.

Olayların yaşandığı bölgelerden alınan kamera kayıtları ile Mağusa ve Girne arasındaki bütün kamera kayıtlarının incelenmeye alındığını açıklayan polis subayı, aranan kişiler ve emarelerin olduğunu belirterek yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Ali Demirbağ ile Ethem Demir'in 3'er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

"HİÇBİR YERİ YAKMADIM BEN"

Mahkemede haklarında şahadet sunulduğu esnada zanlı Ethem Demir hıçkırarak ağlamaya başladı. Mahkemenin söz hakkı tanıması üzerine konuşan Demir, ""Ben ne yaptım? Benim ne suçum var? Yemin ederim benim alakam yok.

Hiç bir yeri yakmadım ben" diyerek kendini savundu. Zanlı Demir'in avukatı da mahkemede yaptığı beyanda zanlı Ethem Demir'in olay esnasında Zeytinlik bölgsinde faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunda olduğunu kaydetti.

Zanlı Demir'in 2 buçuk yıldan bu yana söz konusu bölgede faaliyet gösteren öğrenci yurdunda çalıştığı edinilen bilgiler arasında.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.