GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Mağusa Suriçi'nde yeni yıl heyecanı yaşanmadı

Mağusa Suriçi'nde yeni yıl heyecanı yaşanmadı

Tüm dünyanın aylardır hazırlığını sürdürdüğü yeni yıla sadece saatler kaldı ama tek bir süsleme dahi yapılmayan Mağusa Suriçi adeta cenaze çıkmış gibi sessiz ve keyifsiz.

Yayın Tarihi: 31/12/17 09:10
okuma süresi: 4 dak.
Mağusa Suriçi'nde yeni yıl heyecanı yaşanmadı
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Acısı ile tatlısı ile geçen 2017 yılının tamamlanıp yeni umut ve çokça dileklerin bulunduğu 2018 yılına girmeye artık sadece saatler kaldı.

Tüm dünyada yeni yıl hazırlıkları aylar öncesinden başlarken, ışıl ışıl ışıklarla ve göz alıcı süslerle süslenen yol ve sokaklar heyecanı artırıyor. Mağusa Suriçi'nde ise durum tamamen farklı. Mağusa'nın hemen yanı başında sınırı geçince yeni yıl süslemeleri Kıbrıslı Rumlar, turistler ve Kıbrıslı Türkleri cezbederken, yerli halktan çok turistler sayesinde ayakta durabilen Mağusa Suriçi sokaklarında tek bir süsleme dahi yapılmadı. Tüm bunların yanında Mağusa Suriçi esnafı halkın günlerdir devam eden yeni yıl hazırlıklarından nasibini alamadı.



Ülkemize turist olarak gelen İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Independent'da Halkla İlişkiler ve Reklamcı olarak görev yapan Mine İskipoğlu, Kıbrıs Postası'na konuşarak sadece turistin ilgi gösterdiği Mağusa Suriçi'nin bu derece ihmal edilmesinin belediye için kötü bir imaj olduğunu belirterek, yabancı ülkelerde yeni yıl kutlamaları için belediyelerin 3 ay önceden hazırlık ve süslemelere başladığını, bunun gerek halk gerekse turist için oldukça önemli olduğunu kaydetti.

"Yeni yıl kutlamalarının hem turizme hem ekonomiye katkısı büyük olur"

Tatil amacı ile KKTC'ye geldiğini ve ablasını ziyarete geldiğini söyleyen Mine İskipoğlu, gidişattan memnun olmadığını belirtti. Bölgenin tamamen turiste hitap eden turistik bir bölge olduğunu söyleyen İskipoğlu, yeni yıl kutlamalarının yapılacağı ayın neredeyse tamamlandığını ancak, Mağusa Suriçi'nde buna yönelik hiç bir girişimde bulunulmadığını söyledi.



Mağusa Suriçi'nde esnafın gelen gidenin olmadığından yakındığını belirten İskipoğlu, bölgede turistin gelmesini sağlayacak hiçbir süslemenin olmadığını söyledi. "Belediye tarafından, Mağusa'nın genelinde yeni yıl kutlamalarına hiç bir önem gösterilmediğini gözlemledim" diyen İskiploğlu, Mağusa Suriçi'nin ise tamamen unutulduğunu belirtti. Çok büyük harcamalar yapılmadan, ufak tefek ışık ve süslemelerle Kıbrıs'ın güneyinde olduğu gibi yeni yıl öncesinde turistin gelmesinin sağlanabilineceğini söyleyen İskipoğlu, bu sayede de ekonomiye katkı sağlanabilineceğine dikkat çekti.



İngiltere'de yeni yıl süslemelerinin 3 ay önceden başlandığını söyleyen İskipoğlu, belediyeler tarafından şehirlerin tepeden tırnağa süslendiğini ve esnafından yöneticisine tüm kesimin yeni yıl heyecanını yaşadığını belirtti. Özellikle 15- 20 gün kala heyecanın daha da arttığını söyleyen The Independent gazetesi Halkla İlişkiler görevlisi Mine İskipoğlu, yeni yıl kutlamaları sayesinde turist sayısında yaşanan artışın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.