GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Mağusa'daki kundaklama ve yanarak ölüm olayında Demir serbest, Demirbağ'ın tutukluluğu sürüyor

Mağusa'daki kundaklama ve yanarak ölüm olayında Demir serbest, Demirbağ'ın tutukluluğu sürüyor

Mağusa'da 11 Aralık tarihinde "Big Boss" isimli işyerinin kundaklanması esnasına Ali Rezay Rasekh'in yanarak hayatını kaybetmesine neden olmakla suçlanan Ali Demirbağ'ın tutukluluk süresi yeniden uzatılırken, 4 aracı ateşe vererek yakmakla suçlanan Ethem Demir teminata bağlandı.

Yayın Tarihi: 04/01/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Mağusa'daki kundaklama ve yanarak ölüm olayında Demir serbest, Demirbağ'ın tutukluluğu sürüyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 11 Aralık tarihinde "Big Boss" isimli iş yerinin kundaklanıp Ali Rezay Rasekh Foumani'nin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili tutuklanan Ali Demirbağ ile Ethem Demir tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısınaçıkarıldı. "Kundaklama", "Adam öldürme" ve "Kasti hasar" suçlamalarıyla ilgili olarak aleyhinde soruşturma yürütülen Demirbağ'ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatılırken, aynı gece iş yerinin eski sahibi Mehmet Cenk Serim ve bölgedeki 4 aracın yakılarak hasara uğratılması ile ilgili tutuklu bulunan Ethem Demir tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

"Kundaklama", "Kasti hasar" ve "Adam öldürme" olaylarının soruşturmasını yürüten polis subayı Müfettiş Rezvan Kaçar, 11 Aralık tarihinde saat 03:55 raddelerinde işletmeciliğini CengizSalih Soykök ile Sahap Eisapour'un yaptığı "Big Boss" isimli iş yeri içerisine meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle kundaklandığını anımsattı. Yangın esnasında dükkan içerisinde bulunan Ali Rezay Rasekh Foumani'nin yanarak yaşamını kaybettiğini belirten Kaçar, yangın sonucu konu iş yerinin tamamen yandığını söyledi. Kaçar, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturma ve olay yerinde bulunan izler neticesinde, Mağusa, Lefkoşa ve Girne'ye kadar olan kamera görüntülerinden zanlı Ali Demirbağ'ın tespit edilerek tutuklandığını ve kullanımındaki NE 755 plakalı aracın emare olarak alındığını açıkladı. Zanlı Demirbağ'ın Girne'deki evinin arandığını ve olay gecesi giymekte olduğu kıyafetlerin bir kısmının bulunduğunu belirten Kaçar, olay gecesi giymekte olduğu kıyafetlerin bir kısmının ise "Albena" isimli yurtta bulunduğunu söyledi. Zanlı Ali Demirbağ'ın tasarrufunda 2 adet telefon bulunduğunu belirterek, telefonlardan bir tanesinin Türkiye hattı olduğunu ve olay öncesi ile olay sonrasında "Whatsapp" üzerinden görüştüğünün tespit edildiğini açıkladı. Yürütülen geniş çaplı soruşturmanın devam ettiğini ve birçok raporun beklendiğini belirten Kaçar, zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

DEMİR ALEYHİNDEKİ SORUŞTURMANIN BİR KISMI TAMAMLANDI

"Big Boss" isimli iş yerinde meydana gelen olay ile bağlantılı olarak ayni gece 4 aracın ateşe verilerek yakılması olayı ile ilgili zanlı Ali Demirbağ ile birlikte tutuklu bulunan zanlı EthemDemir aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Mahkemede ifade veren polis memuru Kamil Perçiner, zanlı Ethem Demir'in 11 Aralık 2017 tarihinde üzerine muhtemelen yanıcı madde dökülen 4 aracı ateşe vermek suretiyle kasten ve kanunsuz olarak kasti hasara uğrattığını söyledi. Yürütülen soruşturmanı devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyen Perçiner zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

DEMİRBAĞ 8 GÜN DAHA TUTUKLU

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Ali Demirbağ'ın tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasına emir verirken, zanlı Ethem Demir'in yurt dışına çıkışını yasaaklayıp kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Asafoğulları, KKTC vatandaşı 2 kefilin 100'er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlı Demir'in haftada 3 kez en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.