KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Kumyalı Turizm Uygulama Oteli kaderine terk edildi

Kumyalı Turizm Uygulama Oteli kaderine terk edildi

Kumyalı Turizm Uygulama Oteli, hizmete kapatılmasının ardından adeta kaderine terkedilmiş bir tablo çiziyor. Bölgede işsizlikle mücadele eden gençlere ekmek kapısı, ülkedeki insanlara da alternatif bir mekan olarak büyük katkı sağlayan otel bu günlerde bakımsızlıkla mücadele ediyor

Yayın Tarihi: 30/01/14 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Kumyalı Turizm Uygulama Oteli kaderine terk edildi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Elif ŞEN / Eniz ORAKÇIOĞLU

Kumyalı Turizm Meslek Lisesi'ne bağlıKumyalı Turizm Uygulama Oteli, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü arasında "Kumyalı Uygulamalı Turizm Oteli"nin yeniden hayata geçirilmesine yönelik protokolün imzalanmasının ardından tekrar hizmete geçeği günü bekliyor.

Gençlere iş, bölgeye ekonomik katkısı vardı

Bölgeye hizmet verdiği zamanlarda hem ekonomik anlamda hem de bölge gençlerine iş sahası sunmasıyla büyük katkı sağlayan uygulama hoteli, bakımsızlık içinde görenlere adeta terkedilmişlik hissi uyandırıyor.

"Renkli ve hareketliydi…"

Kumyalı Muhtarı Yaşar Demir, uygulama otelinin hizmet verdiği dönemlerde bölgeye büyük katkı sağladığını ifade ederek "Kumyalı Turizm Uygulama Oteli çalışırken bölge çok daha renkli, çok daha hareketliydi. Özellikle hafta sonları bir çok kişi gelir, kalır aynı zamanda bölgeye ekonomik anlamda da katkı koyardı. Şimdi tekrardan yapılan anlaşmayla otelin hizmete girmesini bekliyoruz. Böylelikle gençlerimizin en büyük sorunu olan işsizlik konusunda da bir adım ilerleme kaydedilmiş olacak. Gençlerimiz bölgemize yakın yerlerdeki otellerde iş buluyor. Ancak genelde mevsimlik olarak işe alımlar olduğu için sezonun kapanmaıyla tekrar evlerine dönüyorlar" şeklinde konuştu.

Bahçesi çöpler içinde

Yeniden hizmete girmesiyle için imzaların atılmasıyla bölge halkı içinde umut ışığı olan Turizm Uygulama Oteli, yıllardır kullanılmaması ve gerekli bakımların yapılmaması nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş bir bina izlenimi veriyor. Deniz kenarında ve hizmet verdiği dönemlerde dolup taşan otelin dış cephe boyaları dökük, bahçesiyse çöpler içinde.

Umutla bekliyorlar…

Yeniden bakımının yapılıp hizmet vereceği günü bekleyen bölge halkı ve işsizlikle mücadele eden gençler, otelin yeniden can bulması için umutlu bekleyişini sürdürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.