KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Özyiğit: "Karpaz bölgesi sorunlar yumağı"

Özyiğit: "Karpaz bölgesi sorunlar yumağı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik anlamda çok kötü bir dönemden geçildiğini, ancak, İskele-Karpaz bölgesinde durumun çok daha kötü olduğunu, bölge halkının adeta kaderine terk edildiğini belirterek, İskele-Karpaz halkının bu şekilde yaşamayı hak etmediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 15/02/14 13:13
okuma süresi: 4 dak.
Özyiğit: "Karpaz bölgesi sorunlar yumağı"
A- A A+

Bölgede fakirlik ve işsizliğin en yüksek oranlara çıktığını, bölge üreticilerin sorunlarına duyarsız kalındığını, turizm işletmelerinin yeterli desteği görmediğini, halkın ilgisizlikten şikayetçi olduğunu dile getiren Özyiğit, "İskele-Karpaz bölgesi adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. UBP döneminde de, CTP döneminde de bu durum değişmemektedir" dedi.

İskele bölgesinde halen birçok Devlet Dairesi'nin olmadığını, halk yararına olacak yatırımlardan kaçıldığını belirten Özyiğit, bölgede partizanlığın, adam kayırmacılığın en üst düzeyde yaşanmakta olduğunu belirtti

Cemal Özyiğit Başkanlığındaki TDP heyeti, Dipkarpaz köyüne ziyaret gerçekleştirdi. TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Varoğlu, İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız ile bazı üyelerin de bulunduğu ziyarette, bölge halkının sorunları dinlendi, gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulunuldu ve TDP'nin politikaları anlatıldı.

"Karpaz en fazla ötekileştirilen yer oldu"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yıllardır gelen giden hükümetlerin en fazla ötekileştirdikleri yerin İskele-Karpaz bölgesi olduğunu belirtti. Özyiğit, ülkede yaşanmakta olan ekonomik krizin en fazla hissedildiği bölgenin Karpaz olduğunu, UBP döneminde oluşan bu kötü durumun CTP-DP hükümeti döneminde de sürdüğünü kaydetti.

Hükümet partileri CTP ile DP'nin kendi kurultayları ile atamalara gösterdiği duyarlılığın onda birini bile halkın sorunlarına göstermediğini, bölgede ekonominin gelişmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik hiçbir ciddi çalışma yapılmadığını belirten Özyiğit, yeni hükümetin çok kısa sürede kredisini doldurduğunu ve halk nazarında inandırıcılığının kalmadığını ifade etti

"Hükümet halk düşmanlığını bırakmalı"

Özyiğit, hükümetin biran önce halk düşmanlığını bırakarak, son 3 yılda % 40'lara varan hayat pahalılığı altında ezilen, zamlarla beli bükülen, göç yasası ile ülkede yaşama şansı verilmeyip göçe zorlanan, pek çok belediyede sosyal güvenlik primleri yatırılmayan çalışanlarla, dar ve sabit gelirlilerin sorunlarına çözüm üretmesi çağrısında bulundu.

"Çözüme ihtiyaç var"

Konuşmasında Kıbrıs Sorunu'ndaki gelişmelere de değinen Özyiğit, ortak metinde uzlaşılarak müzakerelere başlanmasını selamladıklarını belirterek, ortak metinde uzlaşıya varılması önemli olmakla birlikte, esas önemli olanın erken, kalıcı ve adil bir çözüme ulaşılması olduğunu kaydetti. Ortaya çıkan son metnin kendileri açısından olumlu ve müzakerelere yol haritası olacak nitelikte olduğuna dikkat çeken Özyiğit, bugüne kadar yeterince zaman kaybedildiğini, artık çözümü bulmanın zamanı olduğunu vurguladı.

"Yardımcı olmaya hazırız"

Müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte siyasi partiler, sivil toplum ve bireylerin sürece daha aktif katılmaları gereken yeni bir dönemin başlaması gerektiğini kaydeden Özyiğit, TDP olarak kalıcı ve adil bir çözümün bulunması taraftarı olduklarını, bu yolda da bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu kararlılıkla yerine getirme çabası içinde olacaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.