KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Safa'da AKSA'ya £ 200,000,000 tazminat talebi

Safa'da AKSA'ya £ 200,000,000 tazminat talebi

Ali Özmen Safa, Kalecik'teki AKSA'nın faaliyetlerini durdurması için Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Çevre Koruma Dairesi ile AKSA'ya ihbarnâme göndererek uğradığı zarara karşılık 200 Milyon Sterlin tazminat talep etti.

Yayın Tarihi: 24/02/14 11:04
okuma süresi: 4 dak.
Safa'da AKSA'ya £ 200,000,000 tazminat talebi
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Kıbrıs Postası, Ali Özmen Safa'nın Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Çevre Koruma Dairesi ile AKSA'ya avukatı Barış Mamalı yoluyla gönderdiği ihbarnameyi ele geçirdi…

Ali Özmen Safa, Safe Şirketler Gurubu adına Kalecik'teki AKSA'nın faaliyetlerini durdurması için Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Çevre Koruma Dairesi ile AKSA'ya ihbarnâme gönderdi ve uğradığı zarara mukabil 200 Milyon Sterlin'lik rekor bir tazminat talep etti.

"Bölgede yatırımlarım var"

Safa, bölgedeki yatırım projeleri için ortaklarının vazgeçmesi, yatırım arazilerinin değer kaybetmesi, bölgede yaratılan kirlilik nedeniyle uğradığı kaybı gerekçelendirerek ihbarname gönderdi.

200 Milyon tazminat talep eden Safa, "AKSA adlı tesisle aynı bölge ve yakınında, Kalecik ve/veya Boğaz'da çeşitli yatırımlarının bulunduğunu" hatırlattığı ihbarnamede Başbakanlık, Bakanlar Kurulu, Çevre Koruma Dairesi'ni de uyardı.

"Siz de sorumlusunuz"

Avukatı Barış Mamalı imzalı söz konusu ihbarnaâmede Safa, ÇED raporlarını da hatırlatarak talep ettiği 200 Milyon Sterlin'lik tazminatın ödenmemesi durumunda Başbakanlığın, Çevre Koruma Dairesi'nin ve Bakanlar Kurulu'nun da 'silsileli' bir şekilde sorumlu olacağını kaydetti.

Safa, ihbarnâmesinde adı geçen devlet kurum ve kuruluşları dava etmek zorunda kalacağını belirtti.

İki ayrı ihbarname… "40 gün içinde ödeyin"

AKSA'nın Kalecik'teki varlığı nedeniyle maddi manevi zarara uğradığını belirten Safa, zararın gerekçelerini de listeledi.

AKSA'ya ayrı Başbakanlık, Çevre Koruma Dairesi ve Bakanlar Kurulu'na ayrı bir ihbarname gönderen Safa, talep ettiği tazminatın en geç 40 gün içinde ödenmesini istedi.

Dünya devinin hissedar olduğu AKSA halka açık

AKSA'nın halka açık bir şirket olması ve hisselerinin bir kısmının Goldman Sachs adlı uluslararası bankacılık devine ait olması böylesi bir davanın yankılarının büyük olacağının işareti olarak değerlendiriliyor.

İkisi de AK Partiye yakın isimler

Öte yandan AKSA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı ve Ali Özmen Safa'nın ayrı ayrı AK Parti'ye yakınlıkları ile biliniyor olmaları ise meselenin daha da ciddi bir boyuta taşınacağı yorumlarına neden oluyor.

Mamalı: "Konu mahkemeye intikal edecektir"

Söz konusu ihbarnameleri Safa Şirketler Gurubu adına gönderen avukat Barış Mamalı ise konunun "mahkemeye intikal edeceğini" belirterek "ezik otorite görüntüsü nedeniyle AKSA'nın ısrarla bacasına filtre taktırtmadığını kaydetti ve "devletin kapatması gerekirken konuya seyirci kalması düşündürücüdür" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Safa Şirketler Gurubu Avukatı Barış Mamalı şöyle dedi; "AKSA'nın genelde çevre ve insan sağlığına, özelde ise müvekkillerime yönelik zarar verici faaliyetler içerisinde olduğu topyekûn kabul gören bir husustur. ÇED Raporu yanında hukukî mevzuata aykırı şekilde santral çalıştırmasına rağmen ezik otorite görüntüsü nedeniyle AKSA ısrarla bacasına filtre taktırtmamaktadır. Devletin kapatması gerekirken konuya seyirci kalması düşündürücüdür. Bu durumda, verilen zarar ziyandan hem AKSA'nın hem de devlet idaresinin müşterek sorumluluğu vardır. Her iki taraf aleyhine yasal işlemler başlatılmıştır. Konu mahkemeye intikal edecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.