KARPAZ
okuma süresi: 5 dak.

CTP-BG: "Karpaz da yıldızlı belediyecilikle tanışacak!"

CTP-BG: "Karpaz da yıldızlı belediyecilikle tanışacak!"

CTP'li belediye başkan adayları bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 13/05/14 15:33
okuma süresi: 5 dak.
CTP-BG: "Karpaz da yıldızlı belediyecilikle tanışacak!"
A- A A+

Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Suphi Coşkun, Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli, Yenierenköy Belediye Başkan adayı Mesut Yıkıcı ve Büyükkonuk Belediye Başkan adayı Ahmet Sennaroğlu bölgelerinde vatandaşla buluştu. Neden aday olduklarını anlatan adaylar, 29 Haziran'da göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerini paylaştılar. Adaylara İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim'in yanı sıra ilçe yöneticileri de eşlik etti. Bölgeye davet edilen Dışişleri Bakanı Özdil Nami de vatandaşlarla bir araya gelip Kıbrıs Sorunu konusunda gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi.

ÖZDİL NAMİ: BARIŞ İÇİN BELEDİYELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Karpaz bölgesinde halk ile buluşmaktan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirerek bu ziyaretler ile yaptıkları çalışmalar hakkında halka bilgi verebilme imkanını yakaladıklarını dile getirdi. Kıbrıs konusunda ortak metnin imzalanması ile sorunun çözümüne yönelik umut verici gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Nami, bir milletvekilinin bölgede 'işte yeni Kıbrıs haritası' diye dağıttığı haritanın gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Nami, "Sizlere dağıtılan harita gerçek değildir çünkü daha müzakere masasında toprak konusu görüşülmemiştir. Görüşmeye başlanılmamış bir konuda işte sonuç bu olacak diye halka yanlış bilgi vermek insanların aklını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Zaten bunu yapan milletvekilinin konunun sadece kendi düşüncelerinden ibaret olduğunu açıklayan meclis konuşması da mevcuttur" dedi.

Halkın bu konuda endişelenmesine gerek olmadığını belirten Nami, 2004 yılı öncesinde olduğu gibi görüşmelerin ardından çıkacak olan planın halkın bilgisine getirilerek halkın onayına sunulacağını sözlerine ekledi. Başlatılan görüşme sürecinin en erken zamanda birleşik bir Kıbrıs yaratması temennisinde bulunan Nami, yaratılacak barışının sürdürülebilir olmasında yerel yönetimlere büyük işler düşeceğini de ifade etti.

SUPHİ COŞKUN: EŞİTLİK VE KARDEŞLİK İÇİN…

Dipkarpaz ziyaretinde konuşan CTP Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Suphi Coşkun, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, 1974'te adanın en uç bölgesine yerleşen kişiler olarak bu topraklarda eşitlik ve kardeşlik duyguları ile birleşik bir Kıbrıs'ta yaşamayı arzu ettiklerini belirtti. Dipkarpaz'da yıllardan beridir Rumlarla birlikte yaşadıklarına değinen Coşkun, "Dipkarpazlı da yıldızlı belediyeciliği hak ediyor diye yola çıktık ve tüm Dipkarpaz halkına adil ve eşit şekilde belediyecilik hizmeti vereceğiz" dedi.

MESUT YIKICI: MUTLU BİR YENİERENKÖY İÇİN…

Yenierenköy ziyaretinde konuşan CTP Yenierenköy Belediye Başkan adayı Mesut Yıkıcı ise kendi bölgelerinin kozmopolit bir yapısı olduğuna işaret ederek belediye sınırları içerisinde 1974 Güney göçmeni, Türkiye göçmeni ve yerli Kıbrıslı Türk ve Rum bulunduğuna dikkat çekti. CTP'nin 'Yıldızlı Belediyecilik' anlayışı ile bölgede yaşayan herkese hak ettiği belediye hizmetlerini sağlayarak mutlu bir Yenierenköy beldesi yaratmak hedefinde olduklarının altını çizen Yıkıcı, belediye hizmetlerini bölge halkını birleştirici bir unsur olarak kullanacaklarını belirtti.

CEMİL SARIÇİZMELİ: ÜLKE DEĞİL DÜNYA MARKASI OLMAK İÇİN…

Mehmetçik ziyaretinde konuşan CTP Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli de Kıbrıs'ta bulunacak bir barışın sürdürülebilmesindeki lokomotif gücün yerel yönetimler olacağına dikkati çekerek Mehmetçiklilerin 1950'li yıllardan itibaren sürdürülen var olma mücadelesinin birleşik bir Kıbrıs ile ekonomik olarak da kalkınmasına katacağı değerlerin altını çizdi. Ülkenin en büyük turizm yatırımlarının Mehmetçik Belediyesi'ne bağlı Bafra Turizm Bölgesi'nde olduğuna vurgu yapan Sarıçizmeli, CTP'li bir belediye ile turizm alanında Bafra'nın ülke değil dünya markası yapılabileceğini ve bunun bugün bir ütopya olarak durmasına rağmen mümkün olabilecek bir hedef olduğunu belirtti.

AHMET SENNAROĞLU: YILDIZLI EKO-TURİZM İÇİN…

Büyükkonuk ziyaretinde konuşan CTP Büyükkonuk Belediye Başkan adayı Ahmet Sennaroğlu ise Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile birlikte olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet yaşadığını söyledi. Büyükkonuk beldesinin eko-turizm alanında ülkede bir marka olduğuna işaret eden Sennaroğlu, CTP'nin yıldızlı belediyecilik anlayışı ile Büyükkonuk'u Doğu Akdeniz'in markalaşmış eko-turizm merkezlerinden birisi yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.