KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Eşekler güvenli alana alınıyor

Eşekler güvenli alana alınıyor

Karpaz'da, Türkiye'nin Lefkoşa'nın Büyükelçiliği finansmanı ile denizden denize 5 kilometrelik alan bariyerlerle çevriliyor.

Yayın Tarihi: 01/06/14 12:00
okuma süresi: 2 dak.
Eşekler güvenli alana alınıyor
A- A A+

Karpaz'daki hür eşeklerin daha güvenli bir alanda yaşamaları için ilk adım atıldı.

Proje kapsamında, hür eşeklerin daha güvenli bir yerde yaşaması ve bölgedeki çiftçilerin ürünlerine zarar vermemesi için telli alan bariyerle kaplanacak.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği finansmanıyla denizden denize 5 kilometrelik alan bariyerlerle çevriliyor. Projeyle ilgili ihaleye çıkan Dipkarpaz Belediyesi, tek başvuru sahibi Özkan Paralik İşletmeleri ile sözleşme imzaladı.

Milli parka dönüştürülecek

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, hür eşeklerin daha güvenli bir bölgede yaşamaları için Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği finansmanında denizden denize olan 5 kilometrelik alanın bariyerlerle çevrileceğini söyledi.
Demirci, bölgeyi milli park haline getirmeyi planladıklarını ve alan içerisine ileriki zamanlarda doğal kuş göleti, bisiklet yolları, 2 adet gözetleme kulesi ile otomatik yem ve su sistemleri yapacaklarını belirtti.

Mehmet Demirci, projenin hayata geçirilmesiyle bölgedeki 40 yıllık sorunun da ortadan kalkacağını vurguladı.
Özkan Paralik İşletmeleri Direktörü Hasan Paralik de projede, otoyollardaki çift bariyerlerin kullanılacağını ifade ederek projenin150 günde tamamlanacağını ve 750 bin TL'ye mal olacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.