KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

"Şimdi, Karpaz için Kompost zamanı!" projesi başladı

"Şimdi, Karpaz için Kompost zamanı!" projesi başladı

Çevre Mühendisleri Odası, AB tarafından finanse edilen ve UNDP-PFF tarafından desteklenen, Karpaz bölgesinde "Yeşil Güzeldir" sloganıyla gerçekleştirilen projeler kapsamında "Şimdi, Karpaz için Kompost zamanı!" isimli proje başlattı.

Yayın Tarihi: 06/06/14 07:57
okuma süresi: 2 dak.
"Şimdi, Karpaz için Kompost zamanı!" projesi başladı
A- A A+

Çevre Mühendisleri Odası'ndan verilen bilgiye göre, proje kapsamında, Yeni Erenköy ve Dipkarpaz köylerinde, çevre eğitimi ve kompost yapım eğitimleri verildi.

Eğitimlerde; ülkedeki çevre sorunlarına ve çözüm önerilerine değinilerek, atıkların değerlendirilebilmesi için nasıl kompost yapılacağı görsel olarak anlatıldı.

Açıklamada, amacın, çevre konusunda farkındalığı artırmak ve Karpaz'da çevre dostu faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca "kompost"un ne olduğuna da değinildi.

Kompostun, mutfaktan ve bahçelerden çıkan organik sebze ve meyve atıklarının bahçede bekletilerek çürümesi yoluyla, organik gübre yapımı olduğu ifade edilen açıklamada, "Hiçbir kimyasal olmayan ve tamamen doğal içerikli olan kompostu bahçelerde kullanımı hedeflenmektedir" denildi.

Proje kapsamında, katılımcılara 8 Haziran Pazar günü saat 16.00'da Çayırova Piknik Alanı'nda UNDP-PFF tarafından kapanış etkinliği düzenleneceği ve etkinliğe, tüm bölge halkı ve proje gönüllülerinin davetli olduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.