KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Restorasyon 30 Nisan 2016'da tamamlanacak

Restorasyon 30 Nisan 2016'da tamamlanacak

Dipkarpaz'daki Apostolos Andreas Manastırı'nda 30 Nisan 2016'da tamamlanacak onarım çalışmaları başladı. Restorasyon boyunca ziyarete kapatılan Manastır'ın yakınlarına geçici bir kilise kuruldu.

Yayın Tarihi: 26/09/14 08:29
okuma süresi: 2 dak.
Restorasyon 30 Nisan 2016'da tamamlanacak
A- A A+

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Manastır'ın Papazı Zacharias, dün Manastır'ın anahtarlarını Kültürel Miras Teknik Komitesi ve UNDP temsilcilerine teslim etti.

Kıbrıs Kilisesi ile Vakıflar İdaresi tarafından finanse edilen onarım çalışmasının 30 Nisan 2016'da tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, onarım çalışmaları süresince Manastır'ın ziyarete ve ibadete kapalı olacağı da belirtildi.

GEÇİCİ KİLİSE KURULDU

Manastır mevkiindeki Kutsal Çeşme'nin ise 8 Ekim'e kadar ziyaret edilebileceği, bu tarihten sonra çeşmenin de ziyarete kapalı olacağı ifade edilen açıklamada, Manastır yakınlarına geçici bir kilisenin kurulduğu da belirtildi.

Apostolos Andreas Manastırı'nın onarım çalışması, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderlerin kararıyla ve adanın ortak kültürel mirasının korunması için çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Kültürel Miras Teknik Komitesi'nin projesi olarak UNDP tarafından Teknik Komite ile işbirliği içerisinde yürütülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.