KARPAZ
okuma süresi: 6 dak.

Benter: "Vakıflar ve Belediye olarak örnek bir çalışma yaptık"

Benter: "Vakıflar ve Belediye olarak örnek bir çalışma yaptık"

Kıbrıs Vakıflar İdaresi'ne ait 409 dönüm arazi, Dipkarpaz Belediyesi'nin isteği üzerine, Karpaz bölgesindeki hür eşeklerin yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için mera olarak kullanılmak üzere belediyeye sembolik bir fiyata kiralandı

Yayın Tarihi: 02/02/15 11:36
okuma süresi: 6 dak.
Benter: "Vakıflar ve Belediye olarak örnek bir çalışma yaptık"
A- A A+

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (KVİ), Dipkarpaz Belediyesi'nin isteği üzerine, Apostolos Andreas Manastırı çevresinde bulunan ve hür eşeklerin koruma altına alınması amacıyla Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilen bölgede bulunan 409 dönümlük araziyi, eşeklerin verdiği zararı engellemek ve çevreyi korumak amacıyla sembolik fiyata belediyeye kiraladı.

Belediyenin isteğiyle sembolik bir fiyata kiralanan Vakıf arazisi, Karpaz eşeklerinin yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla mera olarak kullanılacak ve bölge çiftçisi de eşeklerin verdiği zarardan korunmuş olacak.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter'i ziyaret ederek, Vakıflar'ın bölgeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

BENTER: "HEM HAYVANLAR HEM DE İNSANLAR KORUNACAK"

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, kabulde yaptığı açıklamada, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun'un yapmaya çalıştığı işi takdir ettiklerini ifade ederek, "Burada yapılmaya çalışılan, eşeklerin korunması, eşeklerin etrafa verdiği zararın engellenmesi, çevrenin korunması. Bu hayvanlar orada koruma altına alınınca etraftaki binlerce dönüm arazi de tarıma açılabilecek" dedi.

Bölgede Vakıflar'ın da arazisi olduğunu ve oraları, tarım yapılması için insanlara kiralayacaklarını, hayvanlar bariyerli alan içinde olacağından ekili alanlara zarar vermeyeceğini belirten Benter, "Hem hayvanlar hem de çiftçiler, insanlar korunacak. Vakıflar ve belediye olarak güzel, örnek bir çalışma yaptık" diye konuştu.

"BU İŞ, HİÇ BİR HAYVANA VE ÇEVREYE ZARAR VERİLMEDEN YAPILIYOR"

Dipkarpaz Belediyesi'ne, eşeklerin yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için mera olarak kullanılmak üzere arazi kiralamakla, bir çok vakıf görevini de aynı anda yerine getirmiş olduklarına işaret eden Benter, "Hayvanları korumak için vakfiyelerimiz var, tarım amaçlı, tarımla uğraşan insanlara yardım etmek üzere vakfiyelerimiz var. Biz böyle bir şey yapmakla, bir çok vakfiye görevimizi yerine getirmiş oluyoruz. Bir de bu iş yapılırken hiçbir hayvana ve çevreye zarar verilemden yapılıyor" dedi.

SUPHİ COŞKUN: EN ÇOK YARDIM EDEN VAKIFLAR

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, bariyerlerin içinde kalan Kıbrıs Vakıflar İdaresi'ne ait 409 dönümlük arazinin kendilerine kiralanması için Vakıflar'a başvurduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını ifade eden Suphi Coşkun, ilgili Vakıf arazisini sembolik bir rakamla kiraladıklarını söyledi.

Dipkarpaz bölgesine en çok yardım eden kurumun Vakıflar olduğuna işaret eden Coşkun, Kilise'nin kapı-penceresine kadar yenilenmesinde Vakıflar'ın kendilerine destek verdiğini belirtti. Coşkun, "Dipkarpaz'a, Büyükelçilik, Yardım Heyeti Başkanlığı ve Vakıflar dışında pek kimsenin destek vermediğini" vurguladı.

Bölgeye, Yardım Heyeti Başkanlığı'nın sağladığı finansal destek ile 6.5 kilometrelik bariyer çektiklerini anlatan Coşkun, bölgedeki eşeklerin sayısını hiç kimsenin bilmediğini ve tahmini 2 bin civarında eşek olduğunu belirtti.

"ARAZİYİ, EŞEKLERİN BESLENMESİ İÇİN EKECEĞİZ"

Suphi Coşkun, "Bu eşekler Ziyamet'e kadar gelmiştir. Biz bu eşekleri, bariyerlerin öbür tarafına geçirip, Vakıflar'dan kiraladığımız arazileri de sürüp, bu hayvanların beslenmesi için ekeceğiz. Bunu bugüne kadar kimse yapmadı. 409 dönümü ilk defa biz süreceğiz, bunu hiç kimse sürmüyordu, Dipkarpaz Belediyesi ve Vakıflar İdaresi bir araya gelerek ortak bir çalışma yaptık. Arazilerini bize verdiği için Vakıflar'a teşekkür ediyorum" dedi.

"VAKIFLAR'IN DESTEĞİYLE DİL, DİN, IRK AYRIMI YAPMADAN, ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ"

Vakıfların diğer bazı desteğine de değinen Suphi Coşkun, şöyle devam etti:

"Ayrıca Vakıflar'ın bize verdiği destek ile Kaleburnu ve Kurova'daki 130 kadar yaşlı insanımıza yemek de verdik. Şuana kadar 130 kadar çocuğumuzu, tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde giydirdik.

Vakıflar'ın desteğiyle dil, din, ırk ayrımı yapmadan, çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk çalışmalara, Rum mezarlığından başladık. Papazla görüşerek, 'siyasi davranmayacağım, bir Müslüman'a nasıl davranıyorsam size de öyle davranacağız' dedim. Benden çeşme istediler, çeşme de bağladım. Mezarlığın yanında kilise vardı, bu konuyu Vakıflar'la görüştük. Maliyeti Vakıflar üstlendi. Rum mezarlığının yanındaki kilisenin bakımını, Vakıfların desteği ile yaptık. Biz sadece aracı olduk, kiliseyi Vakıflar yaptı. Türk mezarlığının da bakımını yaptık.

Bu güzel adımı Vakıflar sayesinde attım. Vakıflar'ın bana yaptığı yardımı hükümet bana yapsın, iki senede Dipkarpaz'ın şeklini değiştiririm.

Problem çoktur, Vakıflar gibi diğer ilgili kurumların da destek çıkmasını ümit ediyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.