KARPAZ
okuma süresi: 5 dak.

Yazıcı: "İsteğim dışında emekliye sevkedildim"

Yazıcı: "İsteğim dışında emekliye sevkedildim"

Dipkarpaz Belediyesi'nde işçi statüsünde çalışan Hüseyin Yazıcı, Dipkarpaz Belediye Meclis üyelerinin aldığı karar doğrultusunda, bütçe yetersizliği nedeniyle işten durdurulduğunu ve kendi isteği olmadan emekliye sevkedildiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 21/05/15 08:06
okuma süresi: 5 dak.
Yazıcı: "İsteğim dışında emekliye sevkedildim"
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Yazıcı, 25 yılı dolmadan kimsenin zoraki emekliye çıkartılamayacağını belirterek, "ara emri için yüksek mahkemeye dava dosyaladık. Davanın neticesinde yargıya güveniyorum. Emekli olmam için daha 7 yılım var. 1997 yılından beri daimi işçi statüsünde çalışıyorum, bunu kabul etmiyorum" dedi.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Yazıcı'nın Sayıştaylık'tan gelen rapor doğrultusunda geçici statüde çalıştığını söyleyerek, "talep kendisinden geldi. Ailesinin baskısı nedeniyle sonra vazgeçti. Burası bir kurumdur, bu işler çocuk oyuncağı değil" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Dipkarpaz Belediyesi'nde çalışan Hüseyin Yazıcı, Dipkarpaz Belediye Meclis üyelerinin aldığı karar doğrultusunda, işten durdurulduğunu ve kendi isteği olmadan emekliye sevkedildiğini söyledi. 19 yıldır Dipkarpaz Belediyesi'nde işçi statüsünde çalışan Hüseyin Yazıcı, Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu. Yazıcı, 1996 yılında Dipkarpaz Belediyesi'nde işçi statüsünde çalışmakta olduğunu belirterek, emekli olmak için 7 yılı daha olduğunu söyledi. Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve meclis üyelerinin aldığı bir kararla bütçe yetersizliği nedeniyle 28 Nisan'da işine son verildiğini anlatan Yazıcı, kendi isteği olmadan emekliye çıkarıldığını belirtti. Yazıcı, haksızlığa uğradığını ifade ederek, bu durumu kesinlikle kabul etmediğini, 25 yılı dolmadan kimsenin zoraki emekliye çıkartılamayacağını kaydetti. Yazıcı, Meclis üyelerinin aldığı karar doğrultusunda yarım emekliye çıkartıldığını söyleyerek, ara emri için yüksek mahkemeye dava dosyaladığını, mahkemenin 25 Mayıs'ta görüşüleceğini belirtti.

Yazıcı: "1997 yılından beri kadrolu çalışıyorum"

Yazıcı, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun'un kadrolu olmadığını ifade ettiğini, ancak kendisinin 1997 yılında dönemin başkanı ve meclis üyelerinin aldığı kararla daimi işçi statüsüne geçtiğini kaydetti. "Daimi işçi değilsem, o zaman benim elimdeki evrak ne?" diyen Yazıcı, davanın neticelenmesinde yargıya güvendiğini belirtti. Yazıcı, hem maddi hem de manevi açıdan zarara uğradığını dile getirerek, işten çıkmak istemediğini, bankaya 33 ay daha ödemesi gereken bir borç olduğunu söyledi. Emekliye çıktığı zaman borçlarından dolayı cebine 300 TL para kalacağını anlatan Yazıcı, Belediye Başkanı'nın görevinin hakkını vermek olduğunu, bu şekilde işten durdurulup emekliye sevkinin yasal olmadığını belirtti. Yazıcı, yasalara göre 7 yıl daha çalışma hakkı olduğunu ifade ederek, "yaşım dolana kadar çalışmak istiyorum" dedi.

Coşkun: "Emekli olma talebi kendisinden geldi"

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 2 aylık grev döneminde Dipkarpaz Belediyesi'ni devraldığını ifade ederek, belediyenin zor durumda olduğunu, 3 trilyon 700 bin lira borcu ve 1 trilyon 150 bin lira da sosyal sigorta ihtiyat sandığı borcu olduğunu belirtti. Coşkun, göreve geldikten sonra çalışanların dosyalarının Sayıştaylığa gittiğini, 29 kişinin geçici, 3 kişinin ise kadrolu olduğunun belirtildiğini kaydetti.

"Bu işler çocuk oyuncağı değil"

Geçici statüde olan Hüseyin Yazıcı'nın hasta olduğunu anlatan Dipkarpaz Belediye Başkanı Coşkun, "Bana geldi, 27 gün izni olduğunu söyledi ve beni emekli edin dedi. Belediyenin borcu olduğundan içerde para yok. Rahatsız olduğundan emekli olmasını uygun buldum ve tekrardan 42 bin lira para borçlandım ve yatırdım. Talep ilk kendisinden geldi. Ben hasta bir kişinin ekmeğiyle oynamam. Daha sonra evde ailesi ile konuşan Hüseyin Yazıcı ailesinin baskısı üzerine ben parayı yatırdıktan sonra geri gelerek vazgeçtiğini, emekli olmak istemediğini söyledi. Burası bir kurumdur, bu işler çocuk oyuncağı değil" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.