KARPAZ
okuma süresi: 6 dak.

Karpaz Gate Marina'da "Yelken Sezonu Kutlamaları" yapılacak

Karpaz Gate Marina'da "Yelken Sezonu Kutlamaları" yapılacak

Karpaz Gate Marina'da 4 gün sürecek olan "Yelken Sezonu Kutlamaları" kapsamında 10 Haziran Çarşamba gününden 13 Haziran Cumartesi gününe kadar birçok etkinlik planlandı.

Yayın Tarihi: 08/06/15 18:30
okuma süresi: 6 dak.
Karpaz Gate Marina'da "Yelken Sezonu Kutlamaları" yapılacak
A- A A+

Karpaz yarımadasının 5 Altın Çıpa ödülllü lüks marinasında kutlamalar, 10 Haziran Çarşamba günü, saat 19:00'da, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Müzakereci Özdil Nami ve birçok özel davetlinin katılımı ile 26. Doğu Akdeniz Yat Rallisi (Eastern Mediterranean Yacht Rally, EMYR) kokteyl resepsiyonu ile başlayacak. Türkiye'nin Ege kıyısında bulunan Çeşme Marina'dan 6 Mayıs'ta yola çıkan ralli katılımcıları, Girne'den ülkemize giriş yaparak Karpaz Gate Marina'ya gelip demirleyecekler ve 14 Haziran Pazar gününe kadar 5 gün süre ile konaklayacaklar. KKTC Yelken Federasyonu'nun Caretta Caretta rallisinden 13 yat da kutlamalara katılmak üzere marinaya gelecek.

Kutlamaların ikinci günü olan 11 Haziran Perşembe günü saat 20:00'de gösterilecek Ernest Hemingway'in ünlü romanından uyarlanan "The Old Man and The Sea" adlı 1990 yılı yapımı film öncesinde Hemingway's Resto-Bar'da 18:00-20:00 saatleri arasında sinema öncesi özel menüsü kişi başı 30 TL'ye sunulacak.

Karpaz Gate Marina'da Yelken Kulübü açılıyor

Yeni açılacak olan Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün resmi lansmanı da 12 Haziran Cuma günü, Kulüp Başkanı Efe Karahan Şahin'in açılış konuşması ve kulübün gelecek planlarını içeren sunum ile gerçekleştirilecek. Karpaz bölgesi çocuklarına verilecek yelken eğitiminde kullanılacak olan Optimist ve Laser isimli yeni eğitim teknelerinden bazılarının sergileneceği lansmana, Marinadaki yat sahipleri ve ziyaretçiler de katılacak.

Antartika'ya 14 metrelik yelkenleri ile 4 yıllık bir sefer ile giden ilk Türk yelkencileri Osman Atasoy ve Sibel Karasu da, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün özel konukları olarak lansmana katılıp maceralarına ilişkin bir sunum yapacaklar.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün, özellikle bölge halkına denizciliği ve yekleni sevdirmek amacıyla düzenleyeceği eğitimler ilk olarak 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olacak ve Optimist eğitim teknesi ile 2 grup halinde yaz ayları boyunca devam edecek. Karpaz bölgesi çocukları için okulların kapanmasını takiben başlayacak eğitimler, 4 hafta boyunca hafta arası Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde düzenlenecek. Bölge çocuklarının alacağı yelken eğitimi sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak sunulacak. Karpaz bölgesi dışından gelmek isteyen çocuklar için ise Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 2 tam gün, 4 hafta süre ile yelken eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda çocuklara KKTC Yelken Federasyonu onaylı sertifikalar verilecek. Karpaz bölgesi dışından gelerek eğitim alacak çocuklar için aileleri ile birlikte civar otellerde konaklama konusunda da yardımcı olunabilecek.

Yelken Sezonu Kutlamaları çerçevesinde 13 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan Beach Club partisi, saat 16:00 itibarı ile DJ performansı ile başlayıp geç saatlere kadar devam edecek. Sonsuzluk havuzunun yanında muhteşem bir plaja sahip olan Beach Club'daki partiye ziyaretçiler, misafirler, yat sahipleri ve bölge halkının yoğun katılım göstereceği bekleniyor.

Uluslararası alanda büyük üne sahip Bugsy Gedlek isimli fotoğrafçı da kutlamalardan özel anları fotoğraflayacak.

Marina Müdürü Deniz Akaltan, Yelken Sezonu Kutlamalarına ilişkin olarak "Bu yılki Yelken Sezonu Kutlamaları kapsamında birçok özel etkinliğimizin duyurusunu yapmaktan ve aynı hafta içerisinde her iki rallinin katılımcılarını ağırlamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Yelkenci misafirlerimiz ve konuşmacılarımızın yanı sıra, yeni Yelken Kulübümüzün lansmanı ile Beach Club'ımızın açılış partisi de birarada düşünüldüğünde tam dört günlük muhteşem bir atmosfer yaratmış olacağız. Yelken Sezonu Kutlamaları kapsamındaki etkinliklerin yanı sıra sezon boyunca Karpaz Gate Marina'nın muhteşem tesisinden ve sunduğu olanaklardan herkesin yararlanmasını temenni ediyorum" dedi.

Karpaz Gate Marina Beach Club'da, Mephisto Dalış Okulu'nun sunduğu birçok su sporları ve turların yanı sıra, 33 metre uzunluğundaki sonsuzluk havuzu, özel plaj, Beach Bar, jakuzi, çocuk havuzu ile özel Cabana'lar ve lounge'lar bulunuyor. Yat sahiplerine ücretsiz giriş imkanı sunan Karpaz Gate Marina Beach Club'da, dışardan günlük katılacak misafirler için ise giriş ücreti 10 TL olacak.

Karpaz Gate Marina'nın dünya ve geleneksel Kıbrıs lezzetlerini ustalıkla sunan Hemingway's resto-barında ise özel müzik geceleri ve her gece 17:00-19:00 saatleri arasında Happy Hour yapılıyor.

Marinanın diğer düzenli etkinlikleri arasında; Sanat Galerisi'nde her Salı ve Perşembe akşamları dünya ve Türk sinemasından ünlü filmlerin gösterimi, sinema öncesinde set menu, Günbatımı Barbeküsü ve çocuklara özel Mini Mariners Club yer alıyor.

Yelken Sezonu Kutlamaları ile ilgili detaylı bilgi almak için 0533 825 3990 numaralı telefon aranabilir veya info@karpazbay.com adresine e-posta gönderilebilir. Ayrıca Karpaz Gate Marina ile ilgili bilgilere www.karpazbay.com web sitesi üzerinden erişilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.