KARPAZ
okuma süresi: 7 dak.

Karpaz Gate Marina'da "Yelken Sezonu Kutlamaları" başladı

Karpaz Gate Marina’da “Yelken Sezonu Kutlamaları” başladı

Karpaz yarımadasının lüks marinasında düzenlenen "Yelken Sezonu Kutlamaları" geçtiğimiz akşam, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Müzakereci Özdil Nami ve birçok özel davetlinin katılımıyla 26. Doğu Akdeniz Yat Rallisi (Eastern Mediterranean Yacht Rally, EMYR) kokteyl resepsiyonu ile başladı. Dört gün sürecek olan etkinlikler kapsamında 12 Haziran Cuma günü de Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün resmi lansmanı yapılacak.

Yayın Tarihi: 11/06/15 18:58
okuma süresi: 7 dak.
Karpaz Gate Marina’da “Yelken Sezonu Kutlamaları” başladı
A- A A+
Güneşin batışıyla eşsiz bir görünüme bürünen Karpaz Gate Marina'daki kokteyl resepsiyonunda, 2014 Bosphorus Cup etkinliğinde çekilen özel fotoğraflardan oluşan bir de sergi açıldı. Resepsiyon öncesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da ilgi gösterdiği sergi ziyaretlerinin ardından açılış konuşmasını yapan Marina Müdürü Deniz Akaltan, böyle özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Resepsiyonda ilk olarak Doğu Akdeniz Yat Rallisi Komodoru David Gerard kısa bir konuşma yaparak özellikle Suriye, Lübnan ve Mısır'da yaşanan olumsuzlukların ralli güzergahını engelediğine değinerek KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı ile kalıcı çözüm sağlanabileceğine inancını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya görevinde başarılar diledi. Kıbrıs adası çevresinde bir yat rallisi hayal ettiklerini belirten Gerard, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bu konuya dair desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Kısa konuşmanın ardından söz alan Doğu Akdeniz Yat Rallisi Koordinatörü Lammert Zwaagstra ise; Gerard tarafından dile getirilen ada çevresinde ralli organizasyonunun desteklenmesi gereken bir fikir olduğunu belirterek sözlerine başladı. Lammert, "Bu muhteşem atmosferde, Marina'nın eşsiz ortamında bulunmak ve burada hazırlanan etkinlikler çok etkileyici. Marina'nın tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. Buradaki misafirperverlikten oldukça memnunuz" dedi ve ralli katılımcıları adına, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya ahşap oyma bir gemi maketini anı olarak takdim etti.

Geleneksel Caretta Caretta Yat Rallisi ile birlikte kutlamalara katılmak üzere marinaya gelen KKTC Yelken-Motor-Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Dilek Talay ise böylesi bir organizasyona dahil olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Talay'ın ardından konuşma yapan Karpaz Gate Marina CEO'su Liza Singer ise şunları söyledi: "Doğu Akdeniz Yat Rallisi ve KKTC Caretta Caretta Rallisi'ni bu yıl dördüncü kez marinamızda ağırladığımız için büyük onur duyuyoruz. Bu akşam bu güzel ortamda, uzun süredir devam eden Kıbrıs sorununa bir son vermek için gece gündüz çalışmaya başlayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve müzakereci Özdil Nami'yi de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Akıncı ve Sayın Nami'nin omuzlarındaki yük büyük. Sorunun çözümü için kendilerine yüzde elli sorumluluk düşüyorsa, diğer yüzde elli sorumluluk ise karşı tarafın omuzlarındadır diye düşünüyorum. Her durumda, onların başarıları çocuklarımızın geleceğine yansıyacaktır. Kendilerine başarılar dilerim." Liza Singer ayrıca, Karpaz Gate Marina olarak "CypruSeas" adını verdikleri Kıbrıs adası çevresinde yat rallisi organize edilmesi için iki yıldır uğraş verdiklerini belirterek, EMYR rallisi yöneticilerinin aynı hayali paylaşıyor olmalarından duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirdi.

Konuşmasının devamında kutlamalar çerçevesindeki etkinliklere dair bilgi veren Liza Singer, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün resmi lansmanını da "Yelken Sezonu Kutlamaları" kapsamında 12 Haziran Cuma günü yapacaklarını müjdeledi.

Kıbrıs adası çevresinde bir yat rallisi düzenlenmesine dair hayallerin resepsiyonun tüm konuşmacıları tarafından dile getirilmesi ise ortak bir temenni olarak dikkat çekti.

Hayaller gerçekleri yaratır

Singer'in ardından son olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşma yaptı ve hayal etmenin aslında gerçekleri şekillendirdiğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasında, "Henüz Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı iken, Lefkoşa surları ile ilgili bir hayalim vardı. Herkesin bu surlar içerisinde yaya olarak dolaşabilmesini, tüm renklerin kaynaşmasını hayal ederdim. Bu hayalime atıfta bulunarak diyebilirim ki, hayaller gerçekleşebilir. Bu eşsiz güzellikteki tesis de bir hayalle başlamıştır ve bu hayalin peşinde başarmak için çalışan inançlı bir ekibin gücü vardır. Adamızın etrafında da bir ralli yapmayı hayal edebiliriz ve bu oldukça önemlidir. Bunun için çözümü beklemeye gerek yok. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz."

Konuşmaların ardından Lammert Zwaagstra ve Karpaz Gate Marina CEO'su Liza Singer karşılıklı birer teşekkür plaketi sundu. Karpaz Gate Marina CEO'su Liza Singer ayrıca Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya bir plaket takdim etti. Etkinlik, keyifli müzik eşliğinde kokteyl ile devam etti.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü açılıyor

12 Haziran Cuma günü yapılacak olan Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün resmi açılışı ile Karpaz bölgesi çocuklarına verilecek yelken eğitiminde kullanılacak olan Optimist ve Laser isimli yeni eğitim teknelerinden bazılarının sergilenecek.

Antartika'ya 14 metrelik yelkenleri ile 4 yıllık bir sefer ile giden ilk Türk yelkencileri Osman Atasoy ve Sibel Karasu da, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün özel konukları olarak lansmana katılıp maceralarına ilişkin bir sunum yapacaklar.

Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü'nün, özellikle bölge halkına denizciliği ve yekleni sevdirmek amacıyla düzenleyeceği eğitimler ilk olarak 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olacak ve Optimist eğitim teknesi ile 2 grup halinde yaz ayları boyunca devam edecek. Karpaz bölgesi çocukları için okulların kapanmasını takiben başlayacak eğitimler, 4 hafta boyunca hafta arası Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde düzenlenecek. Bölge çocuklarının alacağı yelken eğitimi sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak sunulacak. Karpaz bölgesi dışından gelmek isteyen çocuklar için ise Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 2 tam gün, 4 hafta süre ile yelken eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda çocuklara KKTC Yelken Federasyonu onaylı sertifikalar verilecek. Karpaz bölgesi dışından gelerek eğitim alacak çocuklar için aileleri ile birlikte civar otellerde konaklama konusunda da yardımcı olunabilecek.

Yelken Sezonu Kutlamaları çerçevesinde 13 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan Beach Club partisi, saat 16:00 itibarı ile DJ performansı ile başlayıp geç saatlere kadar devam edecek. Sonsuzluk havuzunun yanında muhteşem bir plaja sahip olan Beach Club'daki partiye ziyaretçiler, misafirler, yat sahipleri ve bölge halkının yoğun katılım göstereceği bekleniyor.

Yelken Sezonu Kutlamaları ile ilgili detaylı bilgi almak için 0533 825 3990 numaralı telefon aranabilir veya info@karpazbay.com adresine e-posta gönderilebilir. Ayrıca Karpaz Gate Marina ile ilgili bilgilere www.karpazbay.com web sitesi üzerinden erişilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.