KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Mehmetçik ve Büyükonuk'a ek su kaynağı

Mehmetçik ve Büyükonuk'a ek su kaynağı

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediyeleri ile yürüttüğü ortak çalışmalar neticesinde Çayırova köyünde bulunan kaynaktan ana depoya kurulacak hat vasıtasıyle su aktarılması ile günlük ilaveten 500 Tonluk yeni kaynak sağlanması öngörülüyor. Bakan Hakan Dinçyürek,bölgelere ilave su kaynakları yaratarak vatandaşın yaz aylarını sorunsuz geçirmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 27/06/15 09:23
okuma süresi: 4 dak.
Mehmetçik ve Büyükonuk'a ek su kaynağı
A- A A+

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, ilave su kaynakları yaratılması amacıyla Çayırova Köyü'nde yürütülen çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Bakan Dinçyürek, incemeler sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'den gelecek olan su öncesi bölgelerde yaşanan su ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Günde 500 ton ek su

Bu kapsamda Çayırova köyünde, Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediyeleri ile ortak yürüttükleri çalışmalarla ana depoya suyun nakliyesini sağlayacaklarını belirten Dinçyürek, günde yaklaşık 500 ton civarında ek su kaynağının temin edilmiş olacağını ifade etti.

Hafta başından itibaren depoya suyun akması için yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dinçyürek, ne kadar ilave su kaynağı yaratılmış olsa bile asıl önemli olanın bilinçli tüketim olduğunu söyledi.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Bu yaz ada genelinde ciddi su sıkıntısı var.Bizler yapacağımız bu çalışmayla sorunun tamamını çözemesek de önemli bir katkı yapmış olacağımıza inanıyorum.İnşallah hava şartları olumlu seyreder ve Türkiye'den su projesi Temmuz sonu tamamlanmış olur.Bu gerçekleştiğinde ada genelinde zaten bir rahatlama yaşanacaktır."

Dinçyürek, önümüzdeki hafta başında Jeoloji Maden Dairesi'nin bölgedeki kamu arazilerinde yeni araştırmalar yapacağını da söyleyerek, belirli bölgelerin tespit edileceğini, su kuyularında yaşanabilecek olası performans düşüklüğüne karşı, yeni kaynakları harakete geçireceklerini belirtti.

İsale hatları için hedef

Türkiye'den gelecek suyun ülkede oluşacak ana isale hatları çerçevesinde, proje kapsamında İskele'ye kadar gidecek hattın Aralık 2015'de tamamlanacığını ifade eden Dinçyürek, çalışmaların hızına bakıldığında aralık ayından önce de bitebileceğinin görüldüğünü söyledi.

Dipkarpaz'ın proje teslim tarihinin ise Mart 2016 olarak öngörüldüğünü vurgulayan Dinçyürek, bu hattın da 2015 sonuna yetişmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

Sarıçizmeli: "Yaz aylarını sorunsuz atlatabileceğiz"

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de konuşmasında bölgede yaz dönemlerde en çok yaşanan sıkıntının su ile ilgili olduğunu anımsatarak bölgenin ciddi bir nufus artışı aldığını ve bu nedenle suya olan ihtiyacın da her geçen gün çoğaldığını söyledi.

Sarıçizmeli, yeraltı kaynaklarının bölgede sıkıntılı bir konumda olduğunu, bugüne kadar su ihtiyacının büyük bölümünü Bafra Arıtma tesisinden sağladıklarını ifade ederek, artan turizm tesisleri nedeniyle arıtmadan sağlanan su için de kullanım artışı yaşandığına dikkati çekti.

Sarıçizmeli şunları söyledi:

"Bakanlık ile yapmış olduğumuz istişaraler neticesinde bu yazı sorunsuz bir şekilde çıkarmamıza olanak tanıyacak su kaynağı temin edeceğimizi umut ediyoruz.Bu kapsamda 3 km'ya yakın bir hat döşenmesi öngörülüyor.Bu çalışmaları hem Bakanlık hem de Belediyemiz ve Büyükkonuk Belediyesinin katkıları ile gerçekleştiriyoruz.Depolarımıza günlük ek 500 ton su sağlamayı amaçlıyoruz"

Sarıçizmeli, bölge halkına suyu bilinçli kullanma konusunda çağrıda da bulunarak "Onların göstereceği hassasiyet, problemlerimizin çözümünde bizlere yardımcı olacaktır" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.