KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Evren bariyerleri inceledi

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Evren bariyerleri inceledi

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Dipkarpaz'da doğada yaşayan eşeklerin birarada idamelerinin sağlanması amacıyla oluşturulan bariyerleri inceledi .

Yayın Tarihi: 06/09/15 11:39
okuma süresi: 2 dak.
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Evren bariyerleri inceledi
A- A A+

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, doğada hür olarak yaşayan eşeklerin ülkenin simgelerinden biri olduğunu ve bölge ile özdeşleştiğini anımsatan Bakan Evren, eşeklerin bölgede sağlıklı bir şekilde yaşamalarına olanak tanıyacak çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Eşeklerin bariyer içerisinde kalmalarınısağlamakiçin Bakanlığa bağlı Çevre Koruma Dairesinin, alan içerisinde büyük bir hassasiyetle sürekli olarak yem ve su bulundurduğunu vurgulayan Evren, bölgede bulunan eşeklerin önemli bir kısmının bariyer içerisinde olduğunu söyledi.

Geride kalanların da alan içerisine alınması için maddi kaynak aktarılması konusunda çalışmaların sürdüğüne işaret eden Bakan Evren, Özel Çevre Koruma Bölgesi alanlarında döner sermaye sistemi ile ilgili yasal düzenleme yapacaklarını ve bu düzenlemenin ardından eşeklerin bakımının çok daha iyi koşullarda gerçekleşeceğini belirtti.

Amaçlarının , eşeklerin sağlıklı şekilde idamelerini sürdürürken bölgede tarım ile uğraşan kesimlere de zarar vermemesi olduğunu söyleyen Evren, bariyerin bu kapsamda amacına hizmet eden bir konumda olduğunu söyledi.

APOSTOLOS ANDERAS MANASTIRINDA İNCELEME

Bakan Evren Dipkarpaz temasları çerçevesinde , UNDP tarafından restorasyonu devam ettirilen Apostolos Andreas Manastırında incelemelerde de bulundu.Evren, projeyi yürüten yüklenici firma yetkilileri tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Evren'e Dipkarpaz temaslarında Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Hamit Bakırcı ile Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve diğer yetkililer eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.