KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "Karpaz'a özel önem verilmeli"

Özyiğit: "Karpaz'a özel önem verilmeli"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede yaşanmakta olan ekonomik kriz ile işsizliğin İskele-Karpaz bölgesinde iki kat fazla yaşandığını belirterek, İskele-Karpaz bölgesine özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 20/10/15 10:57
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "Karpaz'a özel önem verilmeli"
A- A A+

Özellikle devletten alacaklarını aylardır alamayan ve borçlarını ödemekte zorlanan üreticilerin çok zor durumda olduklarını belirten Özyiğit, "Üreticiyi gözden çıkaran hükümet ve Tarım Bakanlığı üretimi yok etmeye, üretimden geçinen binlerce kişiyi de açlığa ve göçe mahkum etmektedir" dedi.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, PM Üyesi Musa Özmusaoğlu, MYK Üyeleri Mehmet Burhan ve Erkut Yılmabaşar ile İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız'dan oluşan TDP heyeti Dipkarpaz'ı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi, sorularına yanıt verdi ve TDP'nin görüş ve düşüncelerini aktardı. Soğuk zincir bölgesi ilan edilen ancak devletin görev ve sorumluluğunu yetine getirmediği bölgeyi de ziyaret eden heyet ayrıca, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunu yaşayan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun'u da evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"İskele-Karpaz üvey evlat gibi"

Ülkede ekonomik açıdan kötü bir dönemden geçildiğini, ancak özellikle İskele-Karpaz bölgesinde durumun çok daha kötü olduğunu, fakirlik ve işsizliğin yüksek oranlara çıktığını belirten Özyiğit, "İskele bölgesi adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Halkını düşünmeyen CTP-UBP hükümeti, İskele bölgesini kaderine terk etmiş durumdadır. Bölge halkı bu şekilde yaşamayı hak etmiyor" dedi.

"Üreticiler zorda"

Mayıs ayında ödenmesi gereken doğrudan gelir desteği, mazot desteğinin halen ödenmediğini, ekim dönemi gelmesine rağmen çiftçinin tarlaya çıkamadığını, geçen yıldan kalan gübre borcunun halen ödenmediğini anımsatan Özyiğit, "Tarıma ayrılan bütçe 9 ayda bitiyorsa, o ülkede üretici gözden çıkarılmış demektir" diye konuştu.

"Soğuk zincir, altyapı yetersiz…"

Özyiğit, Dipkarpaz'da hayvan üreticilerinin soğuk zincire dahil olmasını sağlamak amacıyla ayrılan bölgeye hükümetin gerekli altyapıyı yapmaması ve alanın da yetersizliği nedeniyle amacına ulaşmadığını belirtti. Altyapı yetersizliği nedeniyle 18 hayvan üreticisinden yalnızca bir tanesinin mandırasını bölgeye taşıdığını, onun da sorunlarla baş başa bırakıldığını belirten Özyiğit,"Bu nasıl hükümet anlayışıdır, bu nasıl üreticinin yanında olmaktır, anlamak mümkün değil" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.