KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

DP-UG "Aydınlanma ziyaretleri"ni Karpaz'da sürdürdü

DP-UG "Aydınlanma ziyaretleri"ni Karpaz’da sürdürdü

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG), Kıbrıs çözüm süreci ile ilgili başlattığı "aydınlanma ziyaretleri"ni Karpaz bölgesinde sürdürdü.

Yayın Tarihi: 06/11/15 17:26
okuma süresi: 3 dak.
DP-UG "Aydınlanma ziyaretleri"ni Karpaz’da sürdürdü
A- A A+

DP-UG'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Serdar Denktaş, İskele İlçe Başkanı Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ve bazı parti yetkilileri Ziyamet, Gelincik ve Derince'yi ziyaret ederek, bölge halkıyla bir araya geldi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Kıbrıs çözüm sürecinin ciddi ve sorunlu konuların görüşülmeye başlamasıyla son derece önemli bir safhaya ulaşmak üzere olduğuna işaret etti.

Denktaş, "yıllardan beridir sürdürülen görüşmelerde oluşan kırmızı çizgilerin artık masada bulunmadığını" belirterek, yaşayabilir bir çözüm için varılacak bir antlaşma içeriğinde var olması gereken unsurlara değindi.

Sürecin Annan Planı sürecinden farklı yürütüldüğünün altını çizen Denktaş, Annan Planı'nın taslak metin olarak 5 kez değişikliğie uğradığını, ancak devam eden süreçte iki liderin planı kabul ertmesi durumunda hiçbir değişikliğe uğramadan referanduma sunulacağını kaydetti.

Denktaş şöyle devam etti:

"Bu yaklaşım, belki de toplumsal tartışma sonucu ortaya çıkacak ortak akıl sayesinde bazı değişikliklere uğratılarak onaylanabilecekken, halkımızın bütününün hissiyatlarını dikkate almaksızın sadece görüşmeci ve heyetinin onayı ile ve değiştirilemeyecek bir şekilde önümüze bir referandumla konulması halinde önemli bir fırsat kaçırılmış olur. Halkımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı bir antlaşma ile bir kez daha Kıbrıs Sorununun çözüme ulaşması sağlanamazsa Kıbrıslı Türklerden yeni bir çözüm süreci bekleme talebi ile kimse karşımıza çıkmamalıdır"

DPUG İskele İlçe Başkanı, Hüseyin Avkıran Alanlı da, DP-UG olarak bölge halkının ve ülkenin sıkıntı ve taleplerini karşılayabilmek için yapılan çalışmaları aktardı.

Ulusal davanın DP-UG'nin omuzlarına kaldığını belirten Alanlı, bölge halkının Kıbrıs sorununa yönelik hassasiyetini çok iyi bildiklerini, çözüm sürecinin yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.