KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Dipkarpaz ÇATOM KOOP üyeleri bilinçlendirildi

Dipkarpaz ÇATOM KOOP üyeleri bilinçlendirildi

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 11/11/15 14:30
okuma süresi: 4 dak.
Dipkarpaz ÇATOM KOOP üyeleri bilinçlendirildi
A- A A+

Bu çerçevede haftasonu Dipkarpaz Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) üyelerine seminer verildi.

Seminere, konuşmacı olarak Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Komisyonun Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Üyesi Aysel Çeliktaşlılar katıldı.

ARZU PÜRTÜL

ÇATOM Koop Başkanı Arzu Pürtül,Dipkarpaz yaptığı açılış konuşmasında, davetlerine icabet ederek, Lefkoşa'dan Dipkarpaz'a gönüllü gelen Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Aysel Çeliktaşlılar'a teşekkür etti.

Uyuşturucu sigara ve alkol sorununun ulaştığı noktada her birey ve örgütün üzerine düşeni yapması gerektiği bilinciyle bu semineri düzenlediklerine işaret eden Arzu Pürtül, Dipkarpaz'da yaşayan ailelerin, gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaytdetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden ÇATOM Başkanı Pürtül, hayati öneme haiz olan bu konularda seminerleri bundan sonraki süreçte de sürdürmek istediklerini vurguladı.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, seminerde yaptığı konuşmada katılımcılara Komisyonun çalışmaları hakında bilgi verdi.

Komisyon olarak yaptırdıkları araştırmalarda madde kullanım yaşının çok düştüğünün ortaya çıktığını, bunun yanında alkol ve sigara kullanım oranının çok üst düzeylerde olduğunun görüldüğünü kaydeden Karaokçu, bu nedenle tüm bireylerin, örgütlerin ve kurumların bu konuda duyarlı olması gerektiğine işaret etti.

ÇATOM'a gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Karaokçu, madde kullanımı ile mücadelede tek bir bireyin bile bilinçlendirilmesinin, uyuşturucu batağına düşen tek bir bireyin bile kurtarılmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.

Madde kulanımı konusunun müfredeta girmesi yönünde başlattıkları çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği halinde sürdürmekte olduklarını anlatan Karaokçu, önümüzdeki ders yılından itibaren öğrencilerim ilkokuldan başlayarak lise sona kadar bir eğitim sürecine tabii tutulacağını vurgulayarak "Hayati önem taşıyan bu konunun aşılması ile çocuklarımızı ve gençlerimizi çok daha bilinçli ve dirençli bireyler olarak yetiştirme fırsatını elde etmiş olacağız" dedi.

AYSEL ÇELİKTAŞLILAR

Komisyon Üyesi Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Üyesi Aysel Çeliktaşlılar da yaptığı sunumda, bağımlılık nedir, nasıl gelişir, belirtileri nelerdir, bu konuda yaşanan süreçte çocuk ve gençlerde yaşanan belirgin özellikler ve ailelerin yaklaşımları konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Çeliktaşlılar, madde bağımlığının erken farkedilmesi ve çocuk ve gencin yeniden normal yaşantısına döndürülmesinde anne ve babaya önemli görevler düştüğüne işaret etti.

Her türlü istismarın çocukların kötü alışkanlkklara yönelmesine neden olabileceğine dikkat çeken Çeliktaşlılar, anne ve babaların çocuklarla iletişimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini örnekleriyle anlattı.

Seminerin sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.