KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

Coşkun: "İnsanların malını, canını aldınız! Teşekkür mü edeyim?"

Coşkun: "İnsanların malını, canını aldınız! Teşekkür mü edeyim?"

Dipkarpaz'da Altın Kumsal bölgesinde bulunan iki tesis hakkında yıkım kararı ve işletmecileri hakkında üç buçuk yıl hapis cezası verilmesini sert bir dille eleştiren Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, "Köyümdeki iki kişiyi tutmuşsunuz malını almışsınız, canını almışsınız! Ne yapayım, gelip teşekkür mü edeyim?" diye sordu. Dipkarpaz bölgesinin tek gelir kaynağının turizm olduğunu vurgulayan Coşkun, doğayı korurken insanları da korumak gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 23/02/16 07:53
okuma süresi: 2 dak.
Coşkun: "İnsanların malını, canını aldınız! Teşekkür mü edeyim?"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS

Dipkarpaz'da sahile yapılan bungalovlar ile ilgili 10'u aşkın işletmeciye dava açılırken, bunlardan 2 tanesi için mahkûmiyet kararı çıktı.

İşletme sahiplerine "sit alana müdahale" ve "Çevre ve Koruma Dairesinden izinsiz yapı yapmak" gibi suçlamalar ile Eski Eserler Dairesi ve Çevre Dairesi'nin polise şikâyette bulunması üzerine başlayan süreç, Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan için 3 buçuk yıl hapis cezası ve kaçak yapıların yıkılması kararı ile sonuçlandı.

Alınan bu kararı kabul edilemez olarak değerlendiren Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, ülke genelinde denizlerin içine kadar inşaatlar yapıldığını hatırlatarak, geçimlerini bu tahta yapılardan sağlayan insanların hedef tahtası yapılamayacağını ifade etti.

Kıbrıs TV'de "Güne Bakış" programına konuk olan Coşkun, yaz aylarında bungalovlara gelen turistlerin sadece bungalov sahiplerine değil, marketlerden restoranlara tüm bölgeye faydalı olduğunu anlattı.

"Bölgenin tek gelir kaynağını da öldürecekler"

Dipkarpaz'da işsizliğin hat safhada olduğunu belirten Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgede hayvancılığı, tarımı öldürdüler. Bölgenin tek gelir kaynağı turizm kaldı, onu da öldürecekler.

Biz hukukun, mahkeme kararlarının karşısında değiliz. Hukuk kararı karşısında bir şey yapamayız, yıkılacaksa yıkılacak. Ama köyümdeki iki kişiyi tutmuşsunuz, malını almışsınız, canını almışsınız! Ne yapayım, gelip teşekkür mü edeyim?

Altın Kumsal'ı koruyalım doğayı koruyalım. Ama insanları da koruyalım, Gültekin'i ve Burhan'ı da koruyalım."

Oraya bir gariban tahta yapı değil de birileri 5 yıldızlı otel dikseydi yine böyle mi olacaktı? Hükümetin dahi sesi çıkmayacaktı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.