KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Karpaz'lı gençler eşeklere sahip çıktı

Karpaz'lı gençler eşeklere sahip çıktı

Cumhuriyetçi Türk Partisi, 'sokaktayız' adı altında yaz boyunca sürdürdüğü ziyaretlere dün Dipkarpaz ile devam etti. Partililer, Karpaz'daki eşekleri yaşatmak adına gençlerin geliştirdiği projeye destek vermek için bölgeye gitti.

Yayın Tarihi: 10/09/16 16:37
okuma süresi: 3 dak.
Karpaz'lı gençler eşeklere sahip çıktı
A- A A+

CTP'den verilen bilgiye göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi, 'sokaktayız' adı altında yaz boyunca sürdürdüğü ziyaretlere dün Dipkarpaz ile devam etti.

Partililer, Karpaz'daki eşekleri yaşatmak adına gençlerin geliştirdiği projeye destek vermek için bölgeye gitti. Dipkarpaz İlim-Sanat, Doğa, Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği'nin geliştirmiş olduğu proje kapsamında satın alınan bisikletler bölgeyi ziyaret eden turistlere kiralanacak ve elde edilen gelir ile eşeklerin beslenme ve bakımları sağlanacak. Genel Sekreter Tufan Erhürman, Örgüt Sekreteri Erdoğan Sorakın ve Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ahmet Barçın'ın katıldığı ziyaretlerde bölge halkının sorunları ve beklentileri de dinlenerek not edildi.

ERHÜRMAN: HÜKÜMET DERS ÇIKARMALI

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, bu projenin üç açıdan önemli olduğunu söyledi. Erhürman, her şeyden önce inisiyatifin bölgedeki gençlerin kurduğu bir sivil toplum örgütünden gelmiş olmasını önemsediklerini, bunun yanında, bisiklet gibi eko-turizmle son derece uyumlu bir aracın projenin ana unsuru olmasından etkilendiklerini ve son olarak bölgeli gençlerin Karpaz eşeklerine sahip çıkmalarının ve onlar için laf değil somut bir iş yapmak niyeti taşımalarının altının çizilmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman, bu küçük ama anlamlı projenin bundan sonra bölgede yapılacaklar konusunda örnek olmasını dilediğini, özellikle hükümetin bu çalışmadan ders çıkarması gerektiğini ve bu tip güzel örnekleri maddi ve manevi yönden desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

BORAK: HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Dipkarpaz İlim-Sanat, Doğa, Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, bölge turizmini renklendirmek ve köydeki yaşama faydalı olabilmek için başlattıkları proje ile yerli-yabancı turistlere bisiklet kiralayıp buradan elde edilen gelir ile eşeklere yiyecek, içecek alınacağını ve onların bakımının yapılacağını belirtti. Borak, "Bölgemize gelenlerden ricamız, projemize destek olup eşeklerin yaşamlarını bizimle birlikte kurtarmalarıdır" dedi. Borak, projeye başından itibaren maddi manevi destek veren başta CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman'a, İskele milletvekili Biray Hamzaoğulları'na ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun'a da teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.