KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Kaymakam Yılmaz için tutukluluk emri kapıda

Kaymakam Yılmaz için tutukluluk emri kapıda

Dipkarpaz'da özel koruma alanında bulundukları gerekçesi ile aleyhlerinde yıkım emri bulunan bungalovlar İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz'ı istifaya zorluyor

Yayın Tarihi: 10/07/17 19:27
okuma süresi: 3 dak.
Kaymakam Yılmaz için tutukluluk emri kapıda
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Dipkarpaz'da özel koruma alanında inşa edilen kaçak bungalovlar ortalığı karıştırdı.

Yüksek Mahkeme kararınca aleyhlerinde bulunan yıkım kararı için verilen sürenin 24 Haziran tarihinde dolmasının ardından mahkeme kararına rağmen yıkımın gerçekleşmemesi hem İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz'ın hem de Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı'nın tutuklanmasına neden olabilir.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, mahkeme emrine riayetsizlik suçlaması ile Kaymakam Yılmaz için her an tutuklama emrinin çıkabileceği öğrenilirken, dün gün boyunca Kaymakam Yılmaz'ın istifa ettiği yönündeki söylentiler gündemi meşgul etti.

İstifa etmesi de tutuklanmasına engel değil

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre yıkım emrinin gerçekleşmemesi hem Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı'yı hem de İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz'ı sıkıntıya soktu. Sürenin dolmasına rağmen gerçekleşmeyen yıkım nedeni ile İskele Savcılığı tarafından yapılan tebligat üzerine dün apar topar bungalovlar mühürlenirken, bungalovların bu hafta içinde bulundukları yerden kaldırılmaması halinde ise Kaymakam Kemal Yılmaz tutuklanabilir. Bungalov olaylarına Kaymakam Yılmaz'ın alet olmak istemediği için istifa ettiği duyumları dün gündemde yer alırken, Kaymakam Yılmaz'ın görev süresi içerisinde verilen mahkeme kararı nedeni ile istifa etmesinin de tutuklanmasını engellemediği öğrenildi.

Resmi istifa yok

İç İşleri Bakanlığı'ndan edinilen bir bilgiye göre ise Kemal Yılmaz'ın resmi bir istifasının bulunmadığı öğrenildi. Yılmaz'ın istifa söylemlerinin İç İşleri Bakanlığı'nda da dolaştığı öğrenilirken, Bakan Kutlu Evren'den yeni bir kaymakam atanması yönünde herhangi bir talimatın verilmediği öğrenildi. Kaymakam Kemal Yılmaz'ın daha önceden de istifa talebinde bulunduğu ve Bakan tarafından istifasının kabul edilmediği biliniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.