KARPAZ
okuma süresi: 3 dak.

Yeşilköy'de biri 17 yaşında 3 genç hırsızlıkla suçlanıyor

Yeşilköy'de biri 17 yaşında 3 genç hırsızlıkla suçlanıyor

Yeşilköy'de Bayram Market isimli iş yerinden hırsızlık yapıp çalınanları satmakla suçlanan Mehmet Nurçin, Faruk Demir ve 17 yaşındaki Z.İ. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 14/10/17 09:56
okuma süresi: 3 dak.
Yeşilköy'de biri 17 yaşında 3 genç hırsızlıkla suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Yeşilköy'de faaliyet gösteren Bayram Market isimli iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatan polis Mehmet Nurçin, Faruk Demir ve 17 yaşındaki Z.İ'yi tutukladı.

Aleyhlerinde "Bina açma", "Sirkat", "Kasti hasar" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlaması bulunan zanlılar dün tutukluluk talebi ile İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme 3 şişe viski, 6 şişe bira, 9 karton sigara ve 2 paket kuruyemiş çalıp, çalınan sigaraların 8 kartonunu "Enes Market" isimli iş yerine satarak sahtekarlıkla para temin ettikleri gerekçesi ile tutuklanan zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

DEMİR'İN İFADESİ SUÇU ORTAYA ÇIKARDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Murat Ergün mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Nurçin ile Faruk Demir'in 11 Ekim tarihinde saat 02:00 sıralarında Yeşilköy'de faaliyet gösteren Bayram Market isimli iş yerinin doğuya bakan penceresinin korkuluklarını kasten ve kanunsuz olarak yerinden söküp hasara uğrattıktan sonra markete girdiklerini açıkladı.

Zanlıların marketten muhtelif markalardaki 3 şişe viskiyi, 6 şişe birayı, 9 karton sigarayı ve 2 paket kuruyemişi alarak girdikleri yerden çıktıklarını belirten Ergün, 12 Ekim tarihinde ise 17 yaşındaki Z.İ.'nin Nurçin ve Demir tarafından sirkat edilen 8 karton sigarayı Pamuklu'da işletmeciliğini Enes Güngör'ün yaptığı Enes Market'e satarak 680 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini açıkladı. Olayın polise aktarılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamına zanlıların Ziyamet Polis Karakolu ekipleri tarafından Mehmetçik köyünde tenha bir bölgede araç içerisinde tespit edildiklerini söyleyen Ergün, şüphe üzerine araçta yapılan aramada ise 3 adet viski ve 6 paket sigaranın tespit edildiğini belirtti.

Zanlılardan araçta bulunan emareler için izahat istendiği zaman zanlıların tutarsız cevap vermeleri üzerine karakola celp edildiklerini aktaran polis memuru, karakolda yapılan soruşturma sırasında zanlı Faruk Demir'in gönüllü ifade vererek suçu itiraf etiğini kaydetti. Soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Ergün aranan emarelerin olduğuna dikkat çekerek soruşturma kapsamında zanlılara ait cep telefonlarının dökümlerinin inceleneceği ve bölgedeki tüm marketlerden soruşturma yürütüleceğini belirterek 3 zanlının da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.