EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

iPad destekli İnteraktif Sürece velilerden destek

iPad destekli İnteraktif Sürece velilerden destek

Yakın Doğu Koleji, dünyanın bilişim lideri Apple ile başlatarak öğrencilerin sınıf içinde ve sınıf dışında en etkili şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olacak iPad destekli interaktif süreci velilere tanıttı.

Yayın Tarihi: 27/05/13 15:30
okuma süresi: 7 dak.
iPad destekli İnteraktif Sürece velilerden destek
A- A A+

Yakın Doğu Koleji'nin "iPAD destekli İnteraktif Eğitim-Öğretim Süreci"ne Velilerden Büyük Destek

Yakın Doğu Koleji, dünyanın bilişim lideri Apple ile başlatacağı ve öğrencilerin gerek sınıf içinde gerekse de sınıf dışında en etkili şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olacak iPad destekli İnteraktif Eğitim-Öğretim Sürecini velilere tanıttı.

Öğretim stratejisinde teknolojik bir reform gerçekleştiren Yakın Doğu Koleji, Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk olarak VI. ve IX. sınıflarda başlatacağı iPad destekli İnteraktif Eğitim-Öğretim Sürecini YDÜ Büyük Kütüphane'de düzenlediği kokteylli tanıtım toplantısıyla velilere anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universıty) Basın ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz hafta Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in kamuoyuna müjdesini verdiği "İnteraktif Eğitim ve Öğretim Süreci" bu kez de velilere tanıtıldı. Çok kalabalık bir veli grubunun katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısına Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan, YDÜ Genel Sekreteri Yeter Tabur müdür muavinleri, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nerin Bahçeciler katıldı.

Velilere yönelik olarak hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesinin ardından YDK Müdürü Işılay Arkan'ın açılış konuşmasını yapanı yaptığı belirtilen açıklamada, Arkan'ın "Okulumuzun bir ilke daha imza attığı bu önemli uygulamayı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz" dediği kaydedildi. Yakın Doğu Koleji'nin attığı bu adımın hem KKTC hem de Yakın Doğu Koleji öğrencileri için devrim niteliğinde bir adım olduğunu söyleyen Arkan, gerçekleştirecekleri bu teknolojik reform sayesinde öğrencilerin eğitim ve öğrenimine çok büyük katkıda bulunulacağını belirtti. Arkan, müfredatta herhangi bir değişiklik olmayacağının altını çizdiği konuşmasında, iPad uygulamasıyla eğitimde artık mekan ve zaman sınırının kalkacağını sözlerine ekledi.

Arkan'ın ardından Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan da yaptığı konuşmada bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle ve hayata kattığı yenilik ve değişimlerin etkisiyle, hemen hemen her alanda teknolojiyi kullanma becerisi ve teknoloji tabanlı bilgi donanımının elzem hale geldiğini söyleyerek, eğitimin en önemli işlevlerinden birinin toplumun ihtiyacı olan bireyleri en doğru ve en güncel bilgilerle donatarak yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Savaşan ayrıca bu yeni çağda, öğrenme ve bilgiyi yeniden yapılandırma noktasında, interaktif öğrenme ortamı ve dijital kültürü hayatımıza taşımanın kaçınılmaz bir hal aldığını belirterek, rekabet gücü sağlayan bilgisayar, internet kullanımı, okulöncesi dönemden başlayarak hemen hemen her yaşta öğrenenin interaktif olarak öğrenmelerini pekiştirmeyi ve dünyada var olan değişim ve yenileşmeyi takip etmeyi sağladığını da vurguladı.

Ahmet Savaşan, bu bilinçle Yakın Doğu Üniversitesi'nin (Near East University) eğitimde zaman ve mekan sınırını kaldıran teknolojik bir reformu hayata geçirdiğini belirterek, Yakın Doğu Koleji'nde iPad destekli İnteraktif Eğitim ve Öğretim Dönemi'nin startının verildiğini söyledi. Bu yeni dönemde öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerlerine yönelik alternatiflerin çoğalacağının altını çizen Savaşan, eş zamanlı, eş güdümlü, merkezi kaynaktan eğitim verileceğini, ders kaçırma, derslerden geri kalma devrini de kapatılacağını anlattı.

Öğretmeni takipte, öğrenciyi yönlendirmede, kontrol ve denetimde kolaylık ve etkinlik yakalanacak…

Savaşan başlatılacak yeni uygulama sayesinde veri tabanından kaynaklara kolay ve sürekli erişim sağlanabileceğini ve kesintisiz paylaşım imkanı elde edileceğini söyleyerek "öğretmeni takipte, öğrenciyi yönlendirmede, kontrol ve denetimde kolaylık ve etkinlik yakalanacak" diye konuştu.

Müfredat uygulamasında yenilikçi metotlarla hedeflere daha etkin ve hızlı ulaşılacak…

Müfredat uygulamasında yenilikçi metotlarla hedeflere daha etkin ve hızlı ulaşılacağını vurgulayan Savaşan, eğitimde etkinlik ve bütünlüğün sağlanacağını, kaynak ve materyal hacmini küçültülerek, içerik ve potansiyelin büyütüleceğini söyledi.

Öğrenci merkezli aktiviteler çoğaltılarak, öğretmen ile öğrenci ilişkisi pozitif yönde etkilenecek…

Teorik çalışmalar ile pratik uygulamalarda bütünlük ve hızın da arttırılacağını belirten Ahmet Savaşan, iPad kullanımıyla başlanacak yeni dönemde zamandan tasarruf edilerek, öğrenci merkezli aktivitelerin çoğaltılacağını, öğretmen ile öğrenci ilişkisinin pozitif yönde etkilenmesine olanak sağlanacağını, yaratıcılığa ve paylaşıma katkıda bulunulacağını sözlerine ekledi.

iPad kullanımıyla dersler çok daha verimli ve eğlenceli olacak…

Savaşan son olarak iPad kullanımıyla derslerin çok daha verimli ve eğlenceli olacağını belirtti.

Ahmet Savaşan'ın ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nerin Bahçeciler de yaptığı konuşmada özellikle ergenlik dönemlerinde taşınan ağır çantaların çocukların gelişimlerini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Prof. Dr. Bahçeciler ayrıca çocukların okula giderken taşıdıkları ağır çantaların ilerleyen yaşlarda çeşitli hastalıklara da yol açabildiğini anlattı. Bahçeciler konuşmasında son olarak Yakın Doğu Koleji'nin tablet uygulamasına geçmesiyle birlikte, ağır çantaların öğrencilerin gelişimlerini tehdit etmesinin de önüne geçileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından kolej öğretmenlerinden Çiğdem Ozan ile Hüseyin Özköse de iPad kullanarak derslerin nasıl işleneceğini velilere uygulamalı olarak gösterdiler. Programın son kısmında ise velilerin süreçle ilgili sorularının cevaplandığına yer verilen açıklamada, velilerin Yakın Doğu Koleji'nde iPed destekli interaktif eğitim-öğretim sürecine desteklerini belirttikleri bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.