EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Yrd. Doç. Dr. Günsel CERN Laboratuvarları'nda brifing verildi

Yrd. Doç. Dr. Günsel CERN'de brifing verildi

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Hizmet, yönetim ile tanıtımdaki üstün başarıları ve bugün beş kıtaya ulaşan faaliyetleri dikkate alınarak YDÜ Hastanesi'ne verilecek Beş Büyük Kıta Kalite ve Mükemmellik Ödülü'nü almak üzere Cenevre'ye giden Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Ahmet Çağman'ın KKTC Cenevre Maslahatgüzarı Fatma Arşehit tarafından karşılandığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 18/11/13 17:52
okuma süresi: 2 dak.
Yrd. Doç. Dr. Günsel CERN'de brifing verildi
A- A A+

Yrd. Doç. Dr. Günsel, temaslar kapsamında bugün beraberindeki heyetle birlikte CERN Laboratuarlarını ziyaret etti.Günsel'e burada CERN Laboratuvarları yetkilileri tarafından sürece ilişkin brifing verildi.

Brifing sırasında asrın deneyi kapsamında veri analizlerine Yakın Doğu Üniversitesi Süper Bilgisayarı'nın yaptığı katkıda dile getirildi.

Brifingte Asrın deneyinin veri analizlerinin ayrıştırılması ve deneyin istenilen sonuca ulaşması sürecinde Yakın Doğu Üniversitesi Süper Bilgisayarı'nın katkılarından övgü ile söz edildi.

CERN Laboratuvarı

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi anlamına gelen Fransızca Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire sözcüklerinin kısaltmasıdır. Bu kurum, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarıdır. 1954 yılında 12 ülkenin katılımıyla kurulmuş olan CERN'in günümüzde 20 asil üyesine ilaveten Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 gözlemci üyesi vardır.

CERN'de yüzlerce bina, 3000 kişilik destek personeli ve CERN personeli olan 2500 kadar fizikçi vardır. Bunlardan 100 kadarı kuramsal fizikçilerdir. Diğerleri ise, çeşitli kuramların araştırıldığı deney düzeneklerinin projelerini hazırlayan, yapımını sağlayan ve deneyleri yürüten deneysel fizikçiler ve mühendislerdir. CERN'ün kendi personeline ek olarak dünyanın seksen ülkesinden yaklaşık 8000 kadar fizikçi ve mühendis de CERN'de yer almaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.