EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Ülkenin ilk anne baba okulu ilk kez Girne'de

Ülkenin ilk anne baba okulu ilk kez Girne'de

Klinik Psikolog ve Kognitif Terapist Selen Üstüner ve Deniz Erkal, dünyanın birçok ülkesinde hizmette olan anne baba okullarını ülkemizde uygulamaya koydular. İlk aşamada seminerler şeklinde ailelere bilgi vermeyi amaçlayan Üstüner ile Erkal, bu seminerler düzenlemekte olup seminerlerini ilk kez Girne'de Ertan Birinci katkılarıyla Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirmeyi hedeflemekteler.

Yayın Tarihi: 25/03/14 12:45
okuma süresi: 3 dak.
Ülkenin ilk anne baba okulu ilk kez Girne'de
A- A A+

Konuyla ilgili olarak kısaca bilgi veren Selen Üstüner ve Deniz Erkal ; 12 yıldır kendi kliniklerinde danışanlarıyla çalıştığını ve bu on iki yıl içerisinde pek çok kez, özellikle Kıbrıs Türk toplumunda çok rastlanılan bir takım yanlış aile tutumlarının gerek çocukluk çağında gerek ergenlikte gerekse yetişkinlik çağında ciddi bir takım sıkıntılar, davranış bozuklukları ve psikolojik bozukluğa yol açtığını fark ettiklerini kaydettiler.

Dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye'de, anne baba okullarının bu gibi sıkıntıları çözmek için uzun yıllardır hizmet verdiğine dikkat çekerek "Bizim ülkemizde de, bu işin öncülüğünü yapmaya karar vermemiz, aslında yukarıda anlattığımız 12 yıllık gözlemimizin sonucunda ortaya çıktı" dediler.
"İçeriğimizi, 0-21yaş arası çocuk ve ergen gelişimi konusunda oldukça geniş tuttuk ve tek seminerle sınırlandırmak istemedik. Bebeği henüz anne karnındayken ele aldık ve yuvadan uçacağı yaşlara kadar beraberce getirmek üzere bir kapsamlı program hazırladık" diyerek bu hazırlık sırasında, Kıbrıs Türk toplumunun özel aile tutumlarını da dikkate aldıklarını da belirttiler.
İlk hedeflerinin gelişim dönemlerinin her birini anne ve babalara tanıtmak olarak belirlediklerini anlatan Üstüner, ardından da, çocukların hangi dönemde, hangi dilden anladığını, onlara nasıl davranırsak, ne gibi sonuçlar alacağımızı detaylı incelediklerini kaydederek toplam 4 haftaya yaydıkları seminerlerin içeriklerinin kısaca aşağıdaki gibi olduğunu kaydettiler.

Seminer Programları:
09 Nisan 2014 : "0-2 yaş dönemi gelişim özellikleri, anne ve bebeğin güvenli bağlanması" Uz. Psikolog Selen Üstüner, Uz. Psikolog Deniz Erkal ve Emzirme Danışmanı Emine Özlüses

16 Nisan 2014: "2-7 yaş gelişim özellikleri, tuvalet eğitimi, dil gelişimi ve oyun" Uz. Psk. Deniz Erkal, Uz. Psk. Selen Üstüner, Dt. Nermin Yönel ( Çocuklarda Diş Sağlığı)

23 Nisan 2014: "7-12 yaş gelişim özellikleri, okul ve ders çalışma, çocuklara sınır koyma" Uz. Psk.Selen Üstüner ve Uz. Psk. Deniz Erkal, Op. Göz Dr. Ogün Olay (Çocuklarda Göz Sağlığı)

30 Nisan 2014: " 12-21 yaş, Ergenlik dönemi gelişim özellikleri ve iletişim becerileri" Uz. Psk. Selen Üstüner ve Uz. Psk. Deniz Erkal, Uz. Dr. Hasan Sav (Çocuklarda Hormonal Gelişim)

Yer : Büyük Anadolu Otel, Girne Başlama Saati : 18.30

Kayıt yaptırmak ve ücretleri öğrenmek için, 0533 864 55 44 ve 0533 866 84 72 numaralı telefonlardan ulaşılabileceği ve seminerlerimde annelere eşlik eden babalardan ekstra ücret alınmayacağı bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.