EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ ve Girne Üniversitesi öğrenci yerleştirme ve burs sıralama sınavı 7 Haziran'da

YDÜ ve Girne Üniversitesi öğrenci yerleştirme ve burs sıralama sınavı 7 Haziran'da

25. Eğitim yılını kutlayan Yakın Doğu Üniversitesi ile ülkemizin ilk Denizcilik ve Havacılık Üniversitesi Girne Üniversitesi 2014-2015 öğretim yılı "Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınav'ı" 7 Haziran 2014 tarihinde saat 10.00'da Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesinde tek oturum halinde gerçekleştiriliyor.

Yayın Tarihi: 05/04/14 16:16
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ ve Girne Üniversitesi öğrenci yerleştirme ve burs sıralama sınavı 7 Haziran'da
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, KKTC liselerinden mezun olacak olan KKTC vatandaşı öğrenciler Öğrenci Yerleştirme ve Burs sıralama sınavında Yakın Doğu Üniversitesinde bulunan 15 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda bulunan 145 lisans ve ön lisans programı ile Girne Üniversitesi'nde bulunan 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokuluna bağlı 15 bölümü öğrenciler tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacaklardır.

Sınava katılacak olan öğrencilerin en geç 7 Haziran 2014 tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul merkezinde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Sınava katılacak adaylar hem Yakın Doğu Üniversitesi hem de Girne Üniversitesi için üçer bölüm tercihi yapabileceklerdir. Sınav sonucuna göre öğrenciler tercih yaptıkları her iki Üniversite'nin bölümlerinden birine sınav sonucuna göre yerleştirileceklerdir

Kolejlerden mezun olan veya olacak olan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A'Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O'Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebileceklerdir.

Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına sınavsız geçiş hakkına sahiptirler. İlgili adayların ön kayıt işlemlerini 7 Haziran 2014 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Sınav başvurusu için KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 adet vesikalık resim, 50 TL sınav harcı ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı'na başvuracak adaylar 2236464 no'lu (dahili:215-403-377) no'lu telefondan veya www.neu.edu.tr ile www.girne.edu.tr web sitelerinden detaylı bilgi alabilirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.