EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDE "Algılama Yönetimi Eğitim Programı Katılımcıları" sertifikalarını aldılar

YDE "Algılama Yönetimi Eğitim Programı Katılımcıları" sertifikalarını aldılar

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen "Algılama Yönetimi" sertifika programı dokuz haftalık sürecin ardından sona erdi.

Yayın Tarihi: 10/04/14 16:40
okuma süresi: 3 dak.
YDE "Algılama Yönetimi Eğitim Programı Katılımcıları" sertifikalarını aldılar
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kamu Diplomasisi Sertifika programının son haftasında, Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş "Bu dokuz haftalık sürenin son derece verimli değerlendirildiğini söyledi. Koldaş " Algılama Yönetimi Sertifika programı"nın çok başarılı ve üretken geçtiğini, katılımcılara dağıtılan değerlendirme anketinin geri dönümlerinin de bunu teyit ettiğini görmekten memnuniyet duyduklarını, belirtti.

Umut Koldaş Yakın Doğu Enstitüsü'nün yürüttüğü sertifika programları aracılığıyla toplumun değişik kesimleriyle yaratmış olduğu düşünsel bütünleşmenin, Enstitü'nün amaçları için büyük önem taşidığını belirtti. Koldaş, Yakın Doğu Enstitüsü'nün temel misyonunun adada, bölgede ve dünyada bir düşünsel çekim merkezi yaratmak olduğunu söyledi. Koldaş, bu doğrultuda kısa dönemli eğitim, araştırma, uygulama ve yayın faaliyetlerine devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Ergün Olgun'un konuşmacı olarak katıldığı sertifika programının son haftasında katılımcılara algılama yönetiminin uygulamaları, yansımaları ve etkileri hakkındaki görüşler paylaşildı. Konuşmasına, algılama yönetiminin bileşenlerine ve temel unsurlarına değinerek başlayan Ergün Olgun, Kıbrıs Türk toplumunun algılama yönetimi konusunda kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs sorunun müzakere masasında uygulanan teknikleri belirli örneklerle anlatan Olgun, bu tekniklerin başarıya ulaşabilmesi için hem iç kamuoyunda hemde uluslararası arenada algılara doğru bir şekilde seslenebilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Programın sonunda katılımcılara sertifikaları, Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Ergün Olgun, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan ve Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş tarafından verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.