EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Küçük mucitler yarışacak

Küçük mucitler yarışacak

TÜRKSOY'un Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'na KKTC'den de küçük mucitlerin katılımı bekleniyor.

Yayın Tarihi: 14/04/14 19:08
okuma süresi: 3 dak.
Küçük mucitler yarışacak
A- A A+

Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Altay Özerk Cumhuriyeti, Moldovya ve Tataristan'dan küçük mucitlerin yarışacağı "Uluslararası Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları"na Türkiye dışından katılacaklar için başvuru süresi 20 Nisan'a kadar uzatıldı.

2 aşamalı elemelerde finale kalan 100 eser sahibine toplamda 28 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları Basın ve İletişim Sorumlusu Erol Coşkun ve proje koordinatörü, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, yarın Güzelyurt ve Gazimağusa'da bazı okullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyecek.

Coşkun ve Erdoğan TAK muhabirine yaptıkları açıklamada, "buluş ve tasarım" temalı olimpiyatlara 4-8. sınıf öğrencisi çocukların katılabileceğini söyledi. Coşkun ve Erdoğan, "Hedefimiz, bilimi çocuklara küçük yaşlardayken sevdirmek" dedi.

Olimpiyatların 15 ülkenin öğrencilerine yönelik olduğunu ifade eden Coşkun ve Erdoğan, başvuruların www.tdbo.org adresli web sayfası üzerinden yapılabileceğini; detayların da bu adresten öğrenilebileceğini kaydetti.

Yarın saat 10.00'da Güzelyurt'ta, Şehit Turgut Ortaokulu'nda; saat 14.00'te ise Gazimağusa'da Çanakkale Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik sunum yaparak başvuru konusunda bilgi aktaracaklarını bildiren organizasyon yetkilileri, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla da tüm okullara duyurular gönderildiğini ve katılım beklediklerini ifade ettiler.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları organizasyonu yetkilileri Erol Coşkun ve İbrahim Erdoğan, ön elemeyi geçen 100 proje 21 Nisan'da web sayfasından ilan edileceğini ve 23-25 Mayıs'ta Eskişehir'de sergileneceklerini; ödül töreninin de 24 Mayıs'ta Eskişehir'de yapılacağını anlattılar.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.