EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi

YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi

Kuruluşundan bu yana geçen sekiz yıllık süre içerisinde sanat, tasarım ve akademik alanlarda çok sayıda başarıya imza atan Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bu yıl 5. Mezunlarını veriyor. 11 Temmuzda yapılacak törenin yanısıra, her yıl geniş ilgi toplayan geleneksel mezuniyet sergisi de sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Yayın Tarihi: 07/07/14 16:14
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi
A- A A+

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne yaptığı açıklamada "Yoğun ve verimli geçen bir eğitim-öğretim yılını mezuniyet töreni ve mezun öğrencilerimizin son dönem yaptıklarıseçilen çalışmalardan oluşan bir sergi ile noktalıyoruz. Sergide grafik tasarım, resim, heykel, seramik çalışmaları yer alacak; dört yıllık bir tasarım ve sanat eğitimi ile yoğrulan öğrencilerimiz uzmanlaşma yolunda ilerledikleri alanlara ilişkin işlerini izleyicilerle buluşturacaklar.

Bilindiği gibi, fakülte ve bölüm bazında resim, heykel, baskı resim ve seramik alanlarında akademik eğitim veren adadaki tek kurumuz. Grafik tasarım bölümünde olduğu gibi, bu disiplinlerde de alanlarında uzman, yetkin öğretim elemanlarımızla lisans, yüksek ve doktora eğitimi vermekteyiz. İlk yıl ortak-multidisipliner bir eğitim gören öğrencilerimiz ikinci yıldan itibaren grafik tasarım, resim, heykel, seramik alanlarında eğitimlerine devam etmektedirler. Sanat eğitiminin tek boyutlu olamayacağına inanan fakültemiz, örneğin resmi ana dal olarak seçen bir öğrencinin heykel ve seramik çalışmasına da olanak tanımaktadır. Bu güne değin yurt içinde ve yurtdışında öğrencilerimizin katıldıkları yarışmalarda çok sayıda ödül ve sergileme almaları, başarımızın kanıtlarından sayılabilir. Sadece atölye çalışmaları ile sınırlı olmayan eğitim süreci sanat teorisi dersleri ile desteklenmekte, yeteneklerinin yanısıra bilgilerinin de pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Diğer yandan, alanlarında ve konularında uzman kişilerin ders dışı seminer, konferans, panel, workshop, sergi gibi etkinliklerle öğrencilerimize bilgi ve deneyim aktarmaları, onların yetişmelerinde önemli katkılar sağlamaktadır. Bu tür etkinliklerde öğrenciler gönüllü ve aktif olarak görev alarak sanat ve tasarım eğitimine olan inançlarını, isteklerini ortaya koymaktadırlar.

Yakın zamanda, artık adada ve yurtdışında markalaştığı bizim dışımızda ifade edilen Uluslararası Sanat Akademisi: Akademiada'nın beşincisini tamamladı. Böylesi yoğun, kapsamlı ve yurtdışı katılımlı, öğrenci merkezli 10 günlük bir organizasyonu üniversitemizin desteği ile gerçekleştiren Fakültemiz, adanın kültür ve sanat yaşamına katkı koyarak eğitim-öğretim işlevinin yanında önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Çin'den Arjantin'e, Portekiz'den Rusya'ya dünyanın bir çok ülkesinden sanatçının katıldığı Uluslararası 'Rauf Denktaş' konulu exlibris yarışması ise sanatın sınır, izolasyon tanımadığının bir göstergesi olarak en prestijli etkinliklerimizden biri olarak hafızalarda yer aldı. Bu yarışmanın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri halen YDÜ Hastesinde sergilenmekte, kataloğu dünyanın dört bir yanındaki kütüphanelerde yer almaktadır.

Sorun değil çözüm üretmeyi şiar edinmiş fakültemizin dinamik, üretken ve yetkin eğitici kadrosu, eğitimlerine devam eden ve mezun öğrencilerimizin elde ettiği başarılar, her biri yurdışında da ses getiren, taktir gören etkinliklerimiz Fakültemizi benzerlerinden ve taklitlerinden bir çırpıda sıyırmaya yetmektedir sanırım. Bu da, altını bir kez daha çizerek ifade edeyim; dünyayı, sanatı, gelişmeleri ısrarla takip eden, adada grafik tasarım yanında resim, heykel ve seramik alanlarında eğitim veren, YÖK onaylı doktora programı olan tek Fakülte olarak tercih edilir bir konuma getirmektedir. Şu günlerde tercih aşamasında olan ve sanat-tasarım eğitimi almayı hedefleyen aday öğrenciler bizlerle bağlantı kurdukları ya da http://www.neu.edu.tr den fakülte sayfamıza ulaştıkları taktirde daha ayrıntılı ve kapsamlı bilgilere ulaşacaklardır.

Doç.Dr. Erdal Aygenç son olarak ; sanatla beslenen, sanata ilgi duyan herkesi öğrencilerimizi bu günlerinde kucaklamaya davet ediyorum "dedi.

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin Mezuniyet Sergisi 11 Temmuz Cuma günü saat 11.00 de YDÜ Büyük Kütüphanede açılacak, yine aynı gün saat 14.00 de YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4'de mezuniyet töreni gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.