EĞİTİM
okuma süresi: 8 dak.

YDÜ mezunlarını uğurlamaya devam ediyor

YDÜ mezunlarını uğurlamaya devam ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi eczacılık fakültesi 2013-2014 mezunları diplomalarını iletişim fakültesi turuncu salonda düzenlenen törenle aldılar.

Yayın Tarihi: 11/07/14 16:03
okuma süresi: 8 dak.
YDÜ mezunlarını uğurlamaya devam ediyor
A- A A+

Törene, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, İlaç Eczacılık Dairesi Müdürü, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, YDÜ Rektör Yard. Prof.Dr. Şenol Bektaş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rümeysa Demirdamar, Öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı . Konuşmalara geçilmeden önce Eczacılık fakültesi öğrencileri müzik dinletisi sundular.

Gökçen İlktaç; American Council of Pharmacy Education (ACPE) tarafından onay alan böylesi bir fakülteden mezun olmanın haklı gurunu yaşıyorum

Daha sonra mezun eczacılar adına bir konuşma yapan Fakülte birincisi Gökçen İlktaç, "2009 yılında fakülteye daha yeni başladığımızda başımıza geleceklerden habersiz bir heyecan vardı içimizde. 5 yıl, sayamadığım kadar ders, 1500 saat staj, 200 e yakın kredi ve 150 yi aşkın sınav dahil başımıza gelen herşeyi atlattık ve işte bugün dakikalar sonra mezun olmak üzere karşınızdayız"dedi.

"Birer deneyimsiz genç olarak girdiğimiz fakültemizi bugün geleceği parlak eczacılar olarak bitiriyoruz. Kuşku yok ki bunda fakültemizin çok büyük emeği var. Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi,Türkiye ve Kıbrıs'taki bir çok fakültenin sunamadığı imkanları her zaman öğrencilerine sunan, teknik ve akademik imkanlar dışında da yönetim ve akademik kadro olarak her zaman öğrenciye yakın bir fakülte olmuştur. Bunun için başta Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel'e ve tüm hocalarıma teker teker teşekkürü bir borç bilirim. Geçtiğimiz günlerde American Council of Pharmacy Education (ACPE) tarafından onay alan fakültemiz, Türkiye, Kıbrıs ve Avrupa ülkeleri arasında bu onaya layık görülen ilk ve tek fakülte olma şerefine erişmiştir. Bugün böyle bir fakülteden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum." diye konuşan Gökçen İlktaç, Bugün mezun olan arkadaşlarımın içinde bir kısmının kendini bu mesleğin yönetim sorunlarına adayıp, mesleğimizin ileri götürmeye çalışacağına ve bu konuda başarılı olacağına inanıyorum. Karamsar olmayalım. Biz işimizi doğru, dürüst ve etik kurallara bağlı olarak yaparsak mutlaka başarılı oluruz. Hepinizi mezuniyetinden dolayı teker teker kutluyor ve hayatınızda başarılar diliyorum dedi.

Ardından, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rümeysa Demirdamar ise, Sevgili öğrencilerim sizleri ilk buyur ettiğimizde çok genç bir fakülteydik ancak bugün sizi, eğitiminin uluslararası kalite, kriter ve standartlarına uygunluğunu belgelemiş, Türkiye ve Kıbrısta'taki tek eczacılık fakültesi olarak yolcu ediyoruz. Geçen yıl mezuniyet eğitimi törenimizde akreditasyon kuruluna müracaat ettiğimizi söylemiştim. Bu bir yıl içinde çalıştık, hemde çok çalıştık özellikle siz öğrencilerimizin katkısı ile bugün, American Council of Pharmacy Education (ACPE) Konseyinden onay almış bir fakülteyiz dedi.

Prof.Demirdamar daha sonra Türkiye ve Avrupa'da YDÜ Eczacılık fakültesini başarıyla temsil etmiş öğrencileri tek tek sayarak bir kez daha teşekkür etti.

Daha sonra Kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise, Sevgili mezunlarımız, 5 yıl önce Eczacılık eğitimi almak üzere gelmiş olduğunuz KKTC-Yakın Doğu Üniversitesi'nden bugün çiçeği burnunda birer eczacı olarak mezun oluyorsunuz, sizleri öncelikle tebrik ediyorum dedi.

Prof.Dr. Şenol Bektaş; ACPE tarafından tescil edilen ve bugün alacağınız Eczacılık diplomaları dünyanın her tarafında geçerli olduğunun teminatıdır.

Prof. Dr. Şenol Bektaş, Eczacılık fakültemizde Uluslararası düzeyde doyurucu bir eğitim almış bulunmaktasınız. Uluslararası düzeyde eğitim verdiğimiz kısa bir süre önce American Council of Pharmacy Education (ACPE) Konseyi tarafından da tescil edilmiştir. Bugün alacağınız Eczacılık diplomaları dünyanın hertarafında geçerli olduğunun teminatıdır dedi. Bu sertifikasyonu almak için başta Fakülte Dekanı olmak üzere tüm öğrt. üyelerinin çok yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Prof.Bektaş, onları canı gönülden tebrik ediyorum dedi.

Prof. Bektaş son olarak mezun öğrencilere, Eğitiminiz süresince yaşamış olduğunuz zorluklar artık geçmişte kalmıştır.Yeni hayatınızın başlama noktasında bulunuyorsunuz,sizlere iyi şanslar diliyorum dedi.

Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş; Kıbrıs bir Eğitim Adası Olmuştur, Ama Daha gidecek çok yolumuz var

YÖDAK Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş ise, her geçen gün kaliteli öğrencilerin buralardan mezun olmasından dolayı gurur duyuyoruz.

Küçük bir nostalji yolculuğu yaşatan Prof.Dr. Gökçekuş, daha hiçbir şey yoktu şu an var olan Eczacılık ve Diş Hekimliğinin bulunduğu alanlarda. Hummalı bir çalışma ile Rümeysa hocamız ve ekibi inanılmaz bir çalışma ile neredeyse 24 saat mesai yaparak ve 4 ay gibi kısa bir sürede bitirilen bina ile unutamadığım inanılmaz bir olay idi. Bugün gelinen noktada Eczacılık fakültesini, ABD'de verilen sertifikasyonu hak etmesi dolayısıyla da yürekten tebrik ediyorum dedi.

Kıbrıs Adası'nın gerçekten bir eğitim adası olduğunu da vurgulayan YÖDAK Başkanı Prof.Gökçekuş, Üniversitelerimizin bu konudaki çabalarını bir kez daha tebrik etmek istiyorum diyerek, önemli yol katettik, gidecek daha çok yolumuz var, Üniversiteler herşeyimiz, geleceğimiz onlarla daha çok yol katetmemiz gerekecek hep birlikte daha ileriye taşımak için, diyerek mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarı ve şans diledi.

Dr. Ahmet Gulle; meslek etiğiyle ve sevgisiyle çok başarılı yerlere geleceksiniz

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gulle ise, Çok heyecanlı, çok güzel bir tablo var, bizlerde mutluyuz ki sağlık alanında yeni dinamik, bilgili gençler katkı koymak üzere sağlık ordusuna katılacaklar. Kuşkusuz sağlık en temel konu bir ülke için, gelişmişliği için bir gösterge ve tabiki sağlık alanında her yönden kaliteli, nitelikli, eğitimli kişilere ,çalışanlara gereksinim var. Sağlık alanında bir hizmet aşkı, bir özveri bir yardım etme duygusunun da olması gerekir bunun maddi bir karşılığı yoktur, sizler her alan ve her şeyden farklı olarak insan sağlığıyla uğraştığınız için mutlaka karşılık beklemeden de katkı koymanız gerekecektir. Ben bunu yapacağınıza yürekten inanıyorum. Sonuçta güzel, kurumsal bir yapıdan, çok iyi öğretim üyelerinden eğitimlerinizi aldınız dolayısıyla bu meslek etiğiyle ve sevgisiyle çok başarılı yerlere geleceksiniz dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.