EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Bakan Arabacıoğlu YDÜ'de oğluna diplomasını takdim etti

Bakan Arabacıoğlu YDÜ'de oğluna diplomasını takdim etti

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin 2013-14 Mezunları YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4'de düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarını aldı.

Yayın Tarihi: 17/07/14 08:54
okuma süresi: 6 dak.
Bakan Arabacıoğlu YDÜ'de oğluna diplomasını takdim etti
A- A A+

Törene; Milli Eğitim Spor ve Gençlik Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç, Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türk Halkının Önderi Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile tüm şehitler için yapılan saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, mezun öğrencilerinden Plastik Sanatlar Bölümü ve Fakülte birincisi Rahme Manastırlı'nın yaptığı konuşma ile devam etti.

Fakülte birincisi Rahme Manastırlı

Rahme Manastırlı şöyle konuştu:

"Bugün, kendimi hem gururlu, hem de hüzünlü hissettiğim bir gün. Dört yıl süren birlikteliğimiz sona ererken, bizler için yeni bir dönem başlıyor. Bu lisans diplomasıyla hayatımızda kendimizi bir adım önde hissedeceğiz. Atalarımız "sanatı ustadan öğrenemeyen öğrenemez" demiştir. Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi çatısı altında usta hocalarımızla bire bir ilgi ve özveriyle sadece sanatı değil hayata karşı ayakta durmayı da öğrendik. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, öğretmenlerimize ve benden desteğini esirgemeyen ve yanımda olduklarını daima hissettiren aileme de huzurlarınızda teşekkür ederim. Sözlerimi H. Friedrich'den bir alıntıyla bitirmek istiyorum. Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse, bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır" diyen Rahme Manastırlı sözlerini "aklın ve sanatın aydınlattığı yollarda" tüm arkadaşlarına ve kendilerinden sonra gelecek kardeşlerine bundan sonraki yaşantılarında başarılar dileyerek tamamladı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Erdal Aygenç, "mezuniyet sergisi için planlanan mekanın, serginin içeriğini, kapsamını, niceliğini ve niteliğini kucaklayacak özelliklerde olmadığı için ertelemek zorunda kaldıklarını ve bunun mahcubiyetini yaşadığını, en genel anlamı ile esas işi güzellikler yaratmak olan, ancak yarattığı güzelliği onun değerine uygun şekilde yansıtmayı, sergilemeyi de etik ve estetik olarak önemseyen bir Fakülte olduklarını belirten Aygenç, devamla şunları söyledi: "Öyle umuyorum ki, her zaman ilkleri başarmış Üniversitemizin büyüklüğüne, öncülüğüne ve kurumsal kimliğine yakışır bir sergi salonuna kısa sürede kavuşuruz. " Daha sonra mezun öğrencilere seslenen Doç.Dr. Erdal Aygenç, Irwin Edman'dan yaptığı alıntılarla desteklediği konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Mezunlarımızı uğurlamadan önce, sanata ilişkin bir takım kavramları anımsatmanın yerinde olacağını varsayıyorum. Hep beraber izliyoruz; sanat ve tasarım en çok müdahale gören, alan tacizine uğrayan, sanat nedir, sanatçı kimdir konularında ahkam kesilen alanlardır. Bilgiye, deneyime, yaşantıya dayanan değerlendirmeler kuşkusuz bizlere katkı sağlar.

Sanat, sanıldığının aksine, bir zeka işidir. Sanatla zekadan ayrı düşmüş bir yaşantı ise yabanidir, duyarsızdır. Yaşantıya canlılık, yoğunluk, derinlik ve açıklık vermek sanatın işidir. Sanat, yaşamı anlayan ve kavrayan zekanın onu en ilgi çekici, en güzel biçimlere sokması demektir. Sanatın konusu yaşantının bütünüdür; maddesi ve alanı, yaşamın bütünüdür. Picasso'nun dediği gibi 'yaşamın tozunu almak' sanatçının başlıca görevlerinden biridir. Sanat, insanın dünyayı ve kendini tanımasında, yüzleşmesinde, ifade ve itiraf etmesinde, yanlışları ve zaafları açığa vurmasında sahip olabileceği en güçlü, en önemli 'şans'ıdır. O halde coşkun, özgür, aydınlık bir yaşantı için yaratıcılığı sürekli kılalım; sanatın her türünden gelecek kokunun, esintinin, ışıltının bizi sarmalamasına, benliğimize sinmesine daha çok izin verelim."

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise, sekiz yıldır önemli başarılara imza atan Fakültenin YDÜ bünyesinde önemli ve özel bir konuma sahip olduğunu, mezunların oluşturduğu bu tablonun da bir sergi niteliğinde olduğunu ve sergi alanı ile sorunun kısa sürede giderileceğini söyleyerek mezun öğrencileri, ailelerini ve öğretim elemanlarını ayrı ayrı kutladı.

Milli Eğitim Bakanı Dr.Mustafa Arabacıoğlu

Törende aslında bir veli olarak bulunduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, böylesi görkemli bir ortamın havasını solumaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sanatın bir ülkenin kültür yaşamı için önemi ve gerekliliğini vurguladı.

Ülkemiz için Üniversite sektörünün bugünde,geleceğinde çok önemli bir yer tutacağını vurgulayan Dr. Arabacıoğlu, oğlununda YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nden başarıyla mezun olmasından ötürü gururlandığını belirtti.

Yakın Doğu Turizm ve Seyahat İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan'ın Fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsüne ödüllerini sunmasının ardından diplomalar öğretim elemanları tarafından mezunlara takdim edildi. Kep atma coşkusu ve anı fotoğraflarının çekilmesi ile de tören sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.