EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

TC uyruklu öğrencilere ÖYS ek yerleştirmede Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nden büyük fırsat

TC uyruklu öğrencilere ÖYS ek yerleştirmede Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nden büyük fırsat

KKTC'de ilk ve tek Denizcilik ve Sivil Havacılık Üniversitesi olan Girne Üniversitesi Pilotaj Programı öğrencilerine ÖYS Ek Kontenjanda büyük bir fırsat sunuyor!

Yayın Tarihi: 24/07/14 18:25
okuma süresi: 4 dak.
TC uyruklu öğrencilere ÖYS ek yerleştirmede Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü'nden büyük fırsat
A- A A+

Girne Üniverisitesi pilotaj bölümünde üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin eğitim harçlarını mezun olup işe başladıktan sonra ödemeye başlayacakları bir fırsatlar paketini hayata geçirdi.

Girne Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümünde eğitim almak isteyen öğrenciler eğitim harçlarını mezun olup işe başladıktan sonra ödeme imkânına sahip oluyorlar.

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ülkemizde ve dünyada havacılık sektörlerinin yetişmiş elemana artan bir şekilde ihtiyaç duyduğunu ve Girne Üniversitesi'nin, diğer sektörlere olduğu gibi, havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek üzere ülkemizde kurulan ilk ve tek Denizcilik ve Havacılık üniversitesi olduğunu belirtti. Prof.Dr. Salihoğlu, Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Programının, diğer programlarında olduğu gibi, TC Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve KKTC Yükseksköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından akredite olduğuna da dikkat çekti.

Prof. Dr. Salihoğlu, dünya sektörel gelişim endeksinde öne çıkan havacılık sektöründe, Türk Hava Kurumu verileri ile 2020 yılına kadar Türkiye'nin her yıl 800 yeni pilota ihtiyaç duyduğunu ve şu an Türkiye'de 300 yabancı pilotun görev yaptığını belirtti ve bu rakamın bile Türk Havacılık sektörünün en kısa sürede daha fazla pilota ihtiyaç duyduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Havacılık sektörünün dünyadaki gelişimine ve buna paralel olarak artan nitelikli eleman ihtiyacına da vurgu yapan Prof. Dr. Salihoğlu, Boeing firmasının verilerine göre dünya havacılık sektöründe 2032 yılına kadar toplam 460,000 yeni pilota ve 601,000 yeni uçak mühendisi ve teknisyenine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Salihoğlu, Girne Üniversitesi'nin Havacılık ve Uzay bilimleri Fakültesi'nin bu sektördeki gelişimi dikkatle takip eden, sektörel ihtiyaçları bilimsel verilerle değerlendiren ve bu ihtiyaçları gidermeye yönelik eğitsel çözümler üreten bir vizyonla eğitim verdiğini belirtti. Bu vizyonun hayata geçirilmesi doğrultusunda oluşturulan Girne Üniversitesi'nin teknik ve eğitsel altyapısının en yeni teknoloji ve donanımla öğrencilerine hizmet verdiğini söyleyen Prof. Dr. Salihoğlu, 4 Eğitim uçağı ve uçuş simülatörlerinin bulunduğu yüksek teknolojiyle donatılmış merkezlerde eğitim alacak olan pilotaj öğrencilerinin mezun olduklarında Uluslararası Pilot Lisansına sahip olacaklarını vurguladı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yaptığı açıklamada küresel ekonominin taşıyıcı sektörleri nin önde gelenlerinden olan sivil havacılık pilotaj alanında öğrencilerine mezuniyet sonrası iş hayatlarında kullanabilecekleri uygulamaya yönelik nitelikli eğitim sunarak onları rekabete hazırlayacak öncü bir eğitim kurumu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Havacılık sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını karşılama ve öğrencilerine profesyonel hayatlarına giden yolda tam destek verme misyonlarının bir göstergesi olarak, TC Yükseköğretim Kurulu ve KKTC Yükseksköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu na akredite Girne Üniverisitesi'nin pilotaj bölümünde üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin eğitim harçlarını mezun olup işe başladıktan sonra ödemeye başlayacakları bir fırsatlar paketini hayata geçirdiklerini ve 2014 ÖSYM Ek Yerleştirme ile Girne Üniversitesi Pilotaj Bölümü programını tercih edip kayıt yaptıracak her öğrencinin bu imkandan yararlanacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.