EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemisi "TEAL" teknolojik donanımını yeniledi

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemisi "TEAL" teknolojik donanımını yeniledi

Girne Üniversitesi'nin denizcilik eğitim ve araştırma etkinliklerinin önemli bir parçası olan TEAL gemisinin teknolojik donanımını güncelleme çalışmaları tamamlandı.

Yayın Tarihi: 25/07/14 15:52
okuma süresi: 2 dak.
Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemisi "TEAL" teknolojik donanımını yeniledi
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan gemi sorumlusu Uzak Yol Kaptanı Hilmi Şahlı, 8,50 metre genişliğinde, 46,6 Metre uzunluğunda olan KKTC'nin ilk ve tek eğitim ve araştırma gemisi TEAL'in günümüz teknolojisi ve ihtiyaçlarına uygun sistemlerle donatılması işlemlerinin tamamlandığını, bu süreçte geminin teknolojik donanımı, makine telgraf kumandası, yangın alarm sistemleri ile radarın yenilendiğini belirtti. Şahlı, geliştirme aşamasında hem navigasyon ve hem de özellikle öğrencilerin eğitimi ve bilim insanlarının araştırma görevleri sırasında ihtiyaç duyulabilecekleri teknolojik sistemlerin eğitime ve bilimsel araştırmaya en uygun ve gelişmiş olanlarının seçildiğini belirtti.

Teknolojik geliştirmeden de sorumlu olan Kaptan Hilmi Şahlı, Köprü Üstü Donanımları Echosounder(graff), 2 VHF-DSC, 2 radar, otopilot, MF-R/T, GPS Plotter, satellite navigator, ECDIS, digital echounder, folyo harita ile yenileme çalışmalarının yalnızca bunlarla kısıtlı kalmayacağını, yakın zamanda gelişmiş araştırma amaçlı yeni cihaz ve donanımların da TEAL'e monte edileceğini bildirdi. Uzak Yol Kaptanı Şahlı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk ve tek eğitim ve araştırma gemisi olan TEAL'in teknolojik donanımının günümüz şartlarında ihtiyaç duyulan her türlü deniz araştırmasını yapabilecek ve en modern şartlarda denizcilik eğitimi verecek şekilde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Şahlı ayrıca, TEAL gemisinin yeni teknolojik donanımıyla Girne Üniversitesi'nin bilimsel çalışmalarına çok önemli katkılar koymasının yanısıra, hala hazırda destek verilen AB projelerine ve ülke ihtiyaçlarına çok daha güçlü destekler vereceğini de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.