EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ, KKTC genelinde en çok tercih edilen üniversite oldu

DAÜ, KKTC genelinde en çok tercih edilen üniversite oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) 2014 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçlarına göre yerleşen öğrenci sayısının 2029 olduğu bildirildi. DAÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 2014 yılında DAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısında yaklaşık %15'lik bir artış yaşandığı ve üniversiteye yerleşen öğrenci sayılarına göre DAÜ'nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelinde birinci sırada yer aldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 26/07/14 11:22
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ, KKTC genelinde en çok tercih edilen üniversite oldu
A- A A+

KKTC genelinde 7925 öğrencinin üniversiteye yerleştiğinin belirtildiği söz konusu açıklamada DAÜ'ye 1431 lisans ve 598 önlisans öğrencisinin yerleştiği ve 2014 yılı yerleşme sonuçlarına göre KKTC genelinde DAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısının %25,6 olduğu aktarındı. 2013 ÖSYM sonuçlarına göre DAÜ'ye 1773 öğrenci yerleşirken 2014 yılında yerleşen öğrenci sayısı 2029'a yükselip %15'lik bir artış yaşanmıştır.

Bu yıl dikey geçiş sınavı ile gelecek öğrenciler, yetenek programlarına kayıt yaptıracak öğrenci ve ek yerleştirme sonuçları doğrultusunda kayıt hakkı kazanacak öğrencilere Türkiye Cumhuriyeti'nden (TC) 2014'te 2800-3000 öğrenci arasında yeni öğrencinin DAÜ'ye kayıt yaptıracağı tahmin edilmektedir. Yıl boyunca sürdürülen doğru tanıtım stratejileri ve uluslararası kurumlar tarafından belgelenen kaliteli eğitim ve sahip olunan akreditasyonlar sayesinde başarıya ulaşılmıştır.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, DAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısından oldukça memnun olduklarını dile getirerek son dört yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nden DAÜ'ye yerleşen öğrenci sayısında %200'e yakın bir gelişmenin olduğu vurgulandı. DAÜ'nün uyguladığı eğitim stratejileri sayesinde sürekli büyüme yanında daha üst başarı sırasından öğrencilerin üniversiteyi tercih ettiği vurgulayan Prof. Dr. Öztoprak, Türkiye'den öğrenci akışında yaşanan önemli artış yanında, KKTC'den 800-1000 arası yeni öğrenci ve 3. ülkelerden de 2500-3000 arası yeni öğrencinin DAÜ'ye kayıt yaptıracağının beklendiğini belirtti. Bu veriler ışığında 6000- 6500 yeni öğrencinin DAÜ'ye kayıt yapması beklenmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.