EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ'den lisansüstü programlara özel uygulama

DAÜ'den lisansüstü programlara özel uygulama

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri lisasüstü programlara yönelik burs uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 27/07/14 08:29
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ'den lisansüstü programlara özel uygulama
A- A A+

DAÜ'den verilen bilgiye göre, Söz konusu açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriteyi'nin (KKTC) tek devlet Üniversitesi olan DAÜ'nün topluma hizmet uygulamaları kapsamında ülkenin yetişmiş insan gücünün uzmanlaşması amacıyla lisansüstü programlarda çok çeşitli burs uygulamaları yapmaya karar verildiği bildirildi.

Prof. Dr. Nadiri, 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılacağını bildirerek devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen taleplerin dikkate alındığını ve DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim gerçekleştirileceği vurgulandı.

DAÜ'deki tüm Yüksek Lisans ve Doktora programlarında eğitim hakkı kazanacak olan kamu çalışanlarına veya işbirliği içerisinde olunan kurum çalışanlarına uygulanacak %20'lik indirim ile çalışan kişilerin kişisel gelişimine ve dolayısı ile ülkenin genel insan gücünün gelişimine katkı konulmasının hedeflendiğinin belirtildiği açıklamada programların hem Lefkoşa'da hem de DAÜ kampüsü içerisinde yürütüleceği de aktarıldı.

DAÜ Lefkoşa'da da Programlar Yürütmektedir

Prof. Dr. Nadiri, yaptığı açıklamada 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nden itibaren Lefkoşa'da İşletme ve Ekonomi Fakültesi'ne bağlı Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yürütüldüğünü belirtti. Öte yandan Eğitim Fakültesi'ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programların Lefkoşa'da da yürütülebileceği bilgisi aktarıldı.

KKTC'deki insan kaynağının çeşitli alanlarda uzmanlaşmasının amaçlandığı söz konusu programlar ile aynı zamanda Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda lisansüstü eğitim almak isteyen KKTC vatandaşları için de bir alternatif yaratmak amacıyla programların yürütüldüğünün altı çizildi.

Söz konusu açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü'nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.