EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu İlkokulu özel eğitimde insiyatif aldı

Yakın Doğu İlkokulu özel eğitimde insiyatif aldı

Yakın Doğu Okul Öncesi ve ilkokulu özel eğitime ihtiyacı bulunan çocuklara destek sağlamak ve okul sonrası eğitim vermek üzere gereken düzenlemeleri yaparak alt yapısını tamamladı.

Yayın Tarihi: 27/07/14 17:39
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu İlkokulu özel eğitimde insiyatif aldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in destek ve himayeleri, Centre of Excellence Başkanı Prof Dr. Nedime Serakıncı'nın girişimleri ile Yakın Doğu Okul Öncesi ve ilkokulunun kendi bünyesinde özel eğitime ihtiyacı bulunan çocuklara destek sağlamak ve okul sonrası eğitim vermek üzere entegre sistemde özel okul için gerekli olan düzenlemelerin yapılarak alt yapının da tamamladığı belirtildi.

Yakın Doğu İlkokulu'na 8 özel eğitim uzmanı alındı...

2014-2015 eğitim yılında Yakın Doğu İlkokulu bünyesinde faaliyete başlayacak olan özel eğitim okulunda görev yapmak üzere sekiz özel eğitim uzmanının isdihdam edildiği vurgulanan açıklamada, YDÜ'den uzun yıllardır özel eğitim alanında yaşanan ihtiyacın karşılanmasına yönelik olarak pek çok ailenin talebine cevap vermesi yönünde insiyatif üstlenildiği bildirildi.

İştime, görme engelli ve dikkat bozukluğu ile öğrenme sorunu yaşayan öğrencilere yönelik tam donanımlı sınıflar hazırlandı...

Açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı'nın özel eğitim desteğine ihtiyaç duyan çocukların, öğrenme ve sosyal becerilerinin gelişmesine yardımcı olarak, öğrenmeyle ilgili zorluk yaşayan çocuklara bu zorluklarla başa çıkabilmelerinin öğretilmesi amacıyla Yakın Doğu Okul Öncesi ve İlkokulunda günlük ders saatlerine entegre derslerin verilebilmesi için gereken hazrlıkların tamamlandığını anlattığı vurgulandı.

Detaylı Bilgi Yakın Doğu İlkokulu'ndan alınabilir...

Serakıncı bu amacla işitme, görme engelli ve dikkat bozukluğu ile öğrenme sorunu bulunan öğrencilere yönelik olarak donatılan ve alt yapısal olarak da son aşamaya getirilen sınıflar ve eğitim ile ilgili detaylı bilginin Yakın Doğu İlk Okul Müdürlüğü'nden alınabileceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.