EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi Gemisi "TEAL" Doğu Akdeniz sularında araştırmalara katılacak

Girne Üniversitesi Gemisi "TEAL" Doğu Akdeniz sularında araştırmalara katılacak

Girne Üniversitesi'nin denizcilik eğitim ve araştırma faaliyetlerinin önemli bir parçası olan TEAL gemisinin teknolojik donanımı yenilendi.

Yayın Tarihi: 30/07/14 14:30
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi Gemisi "TEAL" Doğu Akdeniz sularında araştırmalara katılacak
A- A A+

Girne Üniversitesi (University of Kyrenia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 8,50 metre genişliğinde, 46,6 metre uzunluğunda olan KKTC'nin ilk ve tek eğitim-araştırma gemisi TEAL'in günümüz teknolojisi ve ihtiyaçlarına uygun sistemlerle donatıldığı bildirildi.

Denizcilik Fakültesi Gemisi TEAL eğitim ve bilimsel araştırmalara en uygun olanaklara sahip...

Teal'ın teknolojik donanımı, üst donanımları Echosounder(graff), 2 VHF-DSC, 2 radar, otopilot, MF-R/T, GPS Plotter, satellite navigator, ECDIS, digital echounder, folyo harita, makine telgraf kumandası, yangın alarm sistemlerinin de günün koşullarına uygun olarak yenilendiği belirtilen açıklamada, gerek navigasyon gerekse de özellikle öğrencilerin eğitimi ile bilim insanlarının araştırma görevleri sırasında ihtiyaç duyulabilecekleri teknolojik sistemlerin de geliştirildiği vurgulandı. Aynı açıklamada teknolojik olarak yenilenen TEAL'in, yakın zamanda gelişmiş araştırmalar için yeni cihaz ve donanımlar ile desteklenmeye devam edeceğine yer verildi.

Girne Üniversitesi TEAL gemisi ile AB projeleri yanısıra ülke ihtiyaçlarına da çok daha güçlü destek verecek...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk ve tek eğitim ve araştırma gemisi olan TEAL'in teknolojik donanımının günümüz şartlarında ihtiyaç duyulan her türlü deniz araştırmasını yapabilecek ve en modern şartlarda denizcilik eğitimi verecek şekilde geliştirilmesinin önemine değinildi.

Doğu Akdeniz sularında araştırmalar yapacak...

Açıklamada son olarak Girne Üniversitesi'nin yenilenen TEAL gemisi aracılığıyla bilimsel çalışmalara katkısının yanında, hali hazırda destek verdiği AB projeleri ve ülke ihtiyaçlarına da çok daha güçlü bir şekilde destek vererek KKTC ve Doğu Akdeniz sularında çeşitli araştırmalarda da yer alacağının altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.