EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ yurtları yeni döneme hazır

DAÜ yurtları yeni döneme hazır

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrenci sayısı geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir artış gösterirken, önümüzdeki akademik yıl renkli ve canlı bir yurt hayatına da sahne olacak.

Yayın Tarihi: 30/07/14 12:49
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ yurtları yeni döneme hazır
A- A A+

Yaptığı açıklamada DAÜ üniversite yurtlarında temizlik, beslenme, ulaşım, güvenlik gibi kişisel ihtiyaçların en iyi ve en hızlı şekilde artırılıp geliştirildiğini dile getiren DAÜ Yurtlar ve Kafeteryalar Müdürlüğü, şimdilerde öğrencilerin trafik, gürültü ve şehir karmaşasından uzak ve güvenli konaklama ortamının yurtları seçmelerinde en büyük etken olduğunu söyledi.

Yurtlar sayesinde öğrencinin ulaşım ve güvenlik sorunu yaşamadığı belirtilerek yurtta konaklayan öğrencilerin yurtların hemen yakınında gerçekleşen akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden ötürü şanslı ve avantajlı olduğu vurgulandı.

Öğrencilere yeni adım atacakları üniversite hayatlarında her türlü teknolojik imkanın kampüs güvenliği içinde sunulduğunu kaydeden Yurtlar Müdürlüğü, öğrenciler açısından DAÜ yurtlarının herhangi birinde kalarak eğitime başlamanın doğru ve yerinde bir seçim olacağına dikkat çekildi.

DAÜ öğrenci yurtlarının dünyaca ünlü yurtlarla kıyaslandığı zaman, yurtların üst seviyelerde olduğu görülüyor. Barınma ve yatak kapasitesinin yeterli düzeyde olduğu DAÜ yurtlarında 6000 civarında yatak kapasitesi bulunuyor. DAÜ yap-işlet-devret yurtlarının yanısıra kampus içerisinde özel yurtlar da yer alıyor.

DAÜ Yurtlarının sunduğu imkanlar sayesinde üniversite yaşamına uyum süresi kısalarak öğrencilerin adaptasyon süresi azalmaktadır. Yurtların temizlik, beslenme, ulaşım, güvenlik gibi kişisel ihtiyaçlarının en iyi ve en hızlı şekilde çözümleneceği ortamlar yaratılmıştır.

Konaklama faktörü üniversite hayatında en önemli unsurlardan birini oluşturmaktadır. DAÜ Yurtlar ve Kafeteryalar Müdürlüğü yetkililerine göre 12 yurt barındıran kampus karakteristiği, DAÜ öğrencilerini yurtlara yönelten en temel unsurların başında gelmektedir.

DAÜ'nün tamemen kendine ait DAÜ Kız Yurdu, Sabancı Kız Yurdu, DAÜ-2, DAÜ-3 ve DAÜ-4 isimli 5 öğrenci yurdunun yanısıra DAÜ kampusu içinde 1 TC Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurt Özok'a ait Özok Özel Yurdu ve 5 adet Uğursal, Akdeniz, Marmara, Alfam ve Longson isimli yap-işlet-devlet yurtları da bulunuyor.Kampüs içerisinbde her öğrencinin bütçesine hitap edecek şekilde bir, iki, üç ve dört kişilik yurt odaların mevcut olduğu DAÜ yurtlarında konaklayan öğrencilerin başarı ortalamasının istatistiklere göre evde kalan öğrencilerden çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.