EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü Yakın Doğu Üniversitesi'nde açıldı…

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü Yakın Doğu Üniversitesi'nde açıldı…

Yüzyılımızın en hızlı ilerleyen billim dallarının başında gelen biyokimya ve genetik çalışmaları alanında eğitim verecek olan Yakın Doğu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü açıldı. YÖK ve YÖDAK tarafından da onaylanan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 2014-2015 Güz döneminde öğrenci alacak.

Yayın Tarihi: 20/08/14 14:23
okuma süresi: 4 dak.
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü Yakın Doğu Üniversitesi'nde açıldı…
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, günümüzün en gözde mesleklerinden biri haline gelen moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği konusunda bilimsel çalışmaların daha sistemli bir şekilde yürütülmesi ve alandaki nitelikli yetişmiş profesyonel sayısının artırılması amacıyla kurulan Yakın Doğu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü alanın ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis ve bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı yaptığı açıklamada genetiğin ve genomiğin temel prensipleri ve hastalıklara uygulanabilirliğini öğretmeyi hedefleyen bir bölüm olduklarıxı ve hali hazırda var olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden farklı olarak, bölümlerinde insan genetiği ve insan biyolojisi çalışmalarının ağırlık kazandığını, hastalıkların moleküler temeli ile genetik mekanizmaları ve klinik ile temel bilimler arasında ilişki kuran eğitim öğretimin temel alındığını ifade etti

Prof. Dr. Serakıncı, globalleşen dünyada, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün hali hazırda uluslararası alanda yürütmekte olduğu üniversitelerarası bilgi alışverişi ve işbirliği çerçevesinde evrensel bir bakış açısına sahip araştırmacılar yetiştirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Gelişmiş ülkelerde modern biyolojinin ağırlık noktasının moleküler biyoloji alanında öğretim ve temel araştırma olduğunu kaydeden Prof. Dr. Serakıncı şunları söyledi "Dolayısıyla moleküler biyoloji eğitimi ve öğretimi biyolojinin farklı dallarında uzmanlaşmak için de gerekli ve zorunlu bir hale gelmiştir. Kuzey Kıbrıs'ın sözü edilen temel alt yapı ve moleküler biyoloji bilgileri ile donatılmış şekilde yetişmiş moleküler biyologlar hususunda çok büyük bir açığı olduğu gerçektir. Özellikle biyoteknolojik araştırma programları oluşturulurken bu gereksinim dikkate alınmıştır."

Yaptığı açıklamada Moleküler Biyoloji ve Genetik eğitimini tamamlayan öğrencilerin iş olanaklarına da değinen Prof Dr. Serakıncı mezunların, üniversiteler ile araştırma merkezleri gibi tüzel ve özel kuruluşlarda araştırmacı olarak görev yapabilecekleri yine klinik ve genetik tıp ve tanı merkezleri, adli tıp, kamu kuruluşları ile uluslararası araştırma merkezleri ve laboratuvarlarında, sanayi (ilaç, tarım, gıda, biyomedikal, transgenik hayvan üretimi v.b.) sektörlerinde iş bulabileceklerini belirtirken son dönemde özellikle genetik klinikler, tüp bebek merkezleri ve uluslararası biyoteknoloji ve biyomedikal şirketlerinin ülke temsilciliklerinde moleküler biyoloji ve genetik bölümü mezunlarına yönelik yoğun bir talepleri olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Serakıncı Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde disiplinlerarası bir eğitim verileceğine dikkat çekerek, alanında uzman uluslararası üne sahip donanımlı bir öğretim üyesi kadrosu ile eğitim verileceğini de söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.