EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu'nda 5 yeni bölüm açıldı

Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu'nda 5 yeni bölüm açıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Diyaliz ve Radyoterapi Teknikerliği Bölümleri Öğrenci Kabulü'ne Başladı.

Yayın Tarihi: 24/08/14 17:41
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu'nda 5 yeni bölüm açıldı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 5 yeni bölüm açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sağlık alanında uzman teknikerler yetiştirmek amacı ile kurulan Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Diyaliz Teknikerliği ve Radyoterapi Teknikerliği bölümleri öğrenci kabulüne başladı. Tümü YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı olan bölümlerin eğitim dili Türkçe eğitim süresi ise 2 yıl. Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda sağlık alanındaki güncel gelişmeler sürekli takip edilerek, yaşam boyu yararlanılacak bilgi ve deneyimler kazandırılmakta ve doktorların sağ kolu olan nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirilmektedir. Yeni kurulan beş bölümde de en güncel bilgi birikimiyle yetiştirilecek olan sağlık teknikerleri insan sağlığına hizmet edeceklerdir.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı yaptığı açıklamada, yeni açılan bölümlerle birlikte Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans programlarının sayısının 13'e çıktığını belirterek, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan yetişecek genç teknikerle, hem sağlık sistemimizin gereksinim duyduğu nitelikli yardımcı sağlık personeli ihtiyacının büyük oranda giderilmesi planlamakta hem de gençlere değişik alanlarda eğitim görerek yeni iş imkanları sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Gerek ülkemizde gerekse Anavatan Türkiye sağlık sistemlerinde nitelikli yardımcı sağlık personeline büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Bulakbaşı, iki yıllık sağlık ön lisans programlarından mezun olanların iş bulma oranlarının çok yüksek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nail Bulakbaşı Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulundaki nitelik öğretim kadrosu ve tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültelerinden aldığı desteklerle şekillenen özgün ve modern eğitim-öğretim programları ile, donanımlı altyapı ve olanakların verdiği bir avantajla, ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilen sağlık teknikerleri yetiştirdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Bulakbaşı, teorik bilgilerin, modern teknoloji ile donatılmış Yakın Doğu Hastanesi'nde yapılan uygulamarla bütünleştirilerek, bilgili, deneyimli, teknolojiye hakim, insan odaklı ve mesleğini severek uygulayan mezunlar yetiştirdiklerini söyledi.


Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu hakkında detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfası ile 223 64 64 (dahili 214) telefondan alınabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.