EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne uluslararası kalite tescili

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne uluslararası kalite tescili

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eğitiminin uluslararası kalitesini onaylayan ACPE Sertifika'sını Bangkok'ta düzenlenen törende alacak.

Yayın Tarihi: 25/08/14 17:22
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne uluslararası kalite tescili
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs(Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 1932'den beri Eczacılık Fakülteleri'nin eğitimini akredite eden Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (Acreditation Council for Pharmacy Education -ACPE) tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne verilecek sertifika dünyada eczacılık eğitimi alanında yüksek kalite güvencesini ve standartlara uygunluğunu tescilliyor. Bu sertifikayla Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Türkiye ve KKTC'de eğitiminin kalitesini uluslararası düzeyde belgeleyen ilk ve tek fakülte olma ayrıcalığını elde ediyor.

Dünyadaki bütün eczacıların üye olduğu Federation International Pharmaceutique (FIP)'nin 30 Ağustos – 04 Eylül'de Bangkok'da düzenleyeceği 74. Uluslararası Kongresi'nde Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ACPE tarafından Eğitim Kalitesini Belgeleyen Fakülte olarak tanıtılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi ailesi olarak eczacılık eğitimi alanında böyle prestijli bir akreditasyon sertifikasını almaktan duydukları mutluluğu vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, bu sertifikanın Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin başta Kıbrıs olmak üzere tüm Yakın Doğu coğrafyasındaki Eczacılık Eğitimi'nde bayrak taşıyıcı konumunun yeniden tescillendiğini belirtti.

Prof. Dr. Demidamar, ACPE'nin (Acreditation Council for Pharmacy Education) 1932 yılında kurulduğunu, 1936 yılından bu yana da ABD'deki Eczacılık Fakülteleri'nin eğitimini akredite ettiğini söyledi. Prof. Dr. Demirdamar, ABD'de, eğitim kalitesi ACPE tarafından akredite edilmemiş fakültelerden mezun olanların meslek icraatı ehliyeti sınavı (Licenceur – Board sınavı)'na alınmadığına dikkat çekerek, ACPE'nin 2011 yılından beri Uluslararası Eczacılık Eğitimi'nin Akreditasyon'una da başladığını belirterek, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi dahil 4 fakültenin eğitim kalitesinin sertifikalandırıldığını vurguladı. Prof. Dr. Demirdamar, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eğitiminin, eğitim ve farmasötik bakım kalitesini titizlikle koruyup geliştirmeye çalışan ACPE tarafından onaylanmasının gurur kaynağı olduğunun altını çizdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, 4 Eylül'de Bangkok'da düzenlenecek bir resepsiyonda ACPE sertifikasını alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.