EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi KKTC'de birinci Türkiye'de ön sırada

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi KKTC'de birinci Türkiye'de ön sırada

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu yaptığı açıklamada, KKTC'de bulunan üniversitelerdeki eğitim fakülteleri arasında birinci Türkiye'de ise ön sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/08/14 14:35
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi KKTC'de birinci Türkiye'de ön sırada
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi(Near East University) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğüne açıklamalarda bulunan Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi; öğretim üyesi sayısı, uygulanan lisans, yüksek lisans ve doktora programı sayısı, öğretim elemanlarının Web of Science ve SCOPUS veri tabanlarında taranan makale sayı ve bu makalelere yapılan atıf sayısı, öğrenci sayısı, derslik ve laboratuvar kapasitesi, öğretim elemanı-öğrenci iletişimi kriterleri bakımından KKTC üniversiteleri eğitim fakülteleri arasında birinci Türkiye Eğitim Fakülteleri arasında ise ön sıralarda yer aldığını açıkladı.

Uzunboylu'nun açıklamasına göre Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin, 2006 yılından 2014 Ağustos ayına kadar Dünyanın bir numaralı bilim indeksi olarak kabul edilen Web of Science'da toplam 143 makalesi taranırken, bu makalelere ise 233 adet diğer makalelerde atıf yapılmıştır. Dünya'nın ikinci bilim indeksi olarak gösterilen SCOPUS'da ise Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının 116 makalesi taranırken, bu makaleler ise 222 adet diğer makaleler tarafından atıf yapıldığı hesaplanmıştır. Yapılan bu hesaplamalar ile araştırma yapma ve makale yayınında KKTC'de bulunan üniversitelerdeki eğitim fakülteleri arasında birinci, Türkiye'de ise ön sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Atatürk Eğitim Fakültesi anabilim dallarına ait 8 doktora programı, 17 yüksek lisans programı Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yürütülmekte olduğunu söyleyen Prof. Dr. Uzunboylu, KKTC'deki üniversitelerde bulunan Eğitim Fakülteleri arasında en fazla YÖK onaylı doktora, yüksek lisans ve lisans programına Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nin sahip olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, lisans düzeyinde de 20 öğretmen yetiştirme programlarına sahip olduklarını belirtti. Bu programlarda toplam 2000 civarında KKTC, Türkiye ve Üçüncü Dünya ülkelerinden öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, sadece Yakın Doğu Üniversitesi için değil, ülkemizdeki, Türkiye'deki ve Üçüncü Dünya Ülkelerindeki üniversitelere "eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme" alanında doktoralı öğretim elemanı yetiştirdiklerini açıkladı.

YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan programların en iyi şekilde yürütülmesi için gerekli olan tüm altyapıya sahip olduklarını söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, öğretim elemanı-öğrenci iletişimine de büyük önem verdiklerini, her dersin tam zamanlı yapıldığını, mutlaka ofis saatinin olduğunu, öğrencilerin anlamadıkları veya sormak istedikleri soruları, öğretim elemanlarının uygunluk durumuna göre rahatlıkla sorabildiklerini, derslerin teknoloji destekli yapıldığını ve fakülte olarak bir aile ortamı içerisinde öğrencilerini yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.