EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ Veteriner Fakültesi büyümeye devam ediyor

YDÜ Veteriner Fakültesi büyümeye devam ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tasarlanan Veteriner Fakültesi Eğitim binasında, kendi alanlarında uzman seçkin akademik kadrosuyla merhaba diyor.

Yayın Tarihi: 29/08/14 12:44
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ Veteriner Fakültesi büyümeye devam ediyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Veterinerlik alanında nitelikli kuramsal ve uygulamalı eğitimin adadaki tek adresi olan YDÜ Veteriner Fakültesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hayvan Hastanesi, Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliği (Şirinevler) ve Arapköy At Çiftliği ile birlikte yüksek kaliteli eğitimine ve toplumsal fayda odaklı uygulamalarına devam edecek.

Veteriner Fakültesi kadrosunda bulunan kendi alanında tanınmış öğretim üyelerinin yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden görevlendirilen bilim insanlarıyla bölgesinin en seçkin akademik kadrosuna sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde, teoriyle uygulamanın alandaki en yeni bilimsel yöntemlerle yoğrularak hayata geçiriliyor. 2014-2015 Eğitim yılı başında devreye girecek olan ve en yeni teknolojiyle donatılmış Veteriner Fakültesi Eğitim Binasında, Veterinerlik uygulamaları için özel tasarlanan 3 adet öğrenci uygulama laboratuvarı bulunuyor. Öğrencilerin eğitimine yönelik her türlü araştırma, geliştirme ve deneyin yapılabileceği şekilde tasarlanan bu laboratuvarlar ile teorik eğitimler uygulamalar ile destekleniyor. Eğitim binasında yer alan bir diğer uygulama salonu olan mikroskobi laboratuvarı ise tüm öğrencilere alanda uygulama yaparak bilgilerini geliştirme ve hayata geçirerek pekiştirme olanağı tanıyor.

Bunlarla birlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi de Veteriner Fakülteleri eğitimi için temel olan klinik uygulamaları için öğrencilerine ayrıcalıklı imkânlar sunuyor.

YDÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin Özellikleri

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda tasarlanan ve inşaatı tamamlanan hayvan hastanesinde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası, 1 adet özel muayene odası, tıraş ve banyo odası, tedavi alanı, yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları, eczane, merkezi tanı laboratuvarı, dijital röntgen odası, ultrason ve endoskopi odası, ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane, ve post-operatif yoğun bakım üniteleri bulunmaktadır. Klinik eğitimi alacak öğrenciler hasta kabulünden başlayarak ön tanı, kesin tanı, medikal veya cerrahi sağaltım, profilaktik Veteriner Hekimlik, post-operatif yoğun bakım ve hasta taburcu edilmesi gibi Klinik Veteriner Hekimliği pratiğinin her aşamasını birebir yaşama ve uygulama imkânını bulmaktalar. Küçük gruplar halinde öğrencilere bir yandan İç Hastalıkları, Cerrahi ve Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarının kapsamına giren konularda uygulamalı klinik eğitimi yaptırılırken eş zamanlı olarak laboratuvar tanı yöntemleri hakkında da uygulama yapma şansı tanınarak hayvanların her türlü sağlık sorununa kesin ve kalıcı çözümler üretiliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesine ait Şirinevler'deki Havva Hanım Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde öğrencilerimizi sığır, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanı yetiştiriciliği ile ilgili uygulamalarının yanı sıra buradaki Büyük Hayvan Kliniğinde de klinik eğitimleri yürütmekte. Girne Arapköy'de inşaatı tamamlanmış olan At Çiftliğinde ise öğrencilerimizin at hekimliği ile ilgili uygulamaları gerçekleştiriliyor.

YDÜ Veteriner Fakültesi eğitim binası, Veteriner Eğitim Hastanesi, ve Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Araştırma Çiftliklerinden meydana gelen eğitim kompleksinde öğrenci merkezli çağdaş bir eğitim sistemi ile öğrencilere Veteriner Hekimlik mesleğinin ve sanatının bütün incelikleri tüm detayları ile veriliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.